Rabu, 4 Januari 2012

Perkasa...sudah-sudah la cakap besar buat malu ja

Perkasa akan sekat himpunan bebaskan Anwar-harakahdaily

NGO pendesak Melayu, Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) akan menyekat penyokong Datuk Seri Anwar Ibrahim yang akan berhimpun di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur 9 Januari ini.

Dalam satu sidang media semalam, Presidennya Datuk Ibrahim Ali  berkata, perhimpunan oleh Perkasa itu adalah sebagai "misi mempertahankan keamanan negara" dan akan bermula dengan solat subuh di Masjid Wilayah Persekutuan.

"Selepas itu, kami berarak dan sekiranya bertembung dengan (Timbalan Presiden PKR) Azmin Ali serta penyokong mereka yang sanggup mempertahankan pemimpin yang menghadapi masalah moraliti, kita sama-sama melakukan provokasi," katanya.

Mengulas larangan pihak polis agar mana-mana pihak tidak mengadakan himpunan pada hari itu, Ibrahim berkata terpulanglah kepada polis untuk menghalang Perkasa atau pembangkang kerana kedua-duanya melakukan perhimpunan haram.

Tahun lalu, Perkasa turut mengeluarkan kenyataan sama, iaitu mahu menyekat Himpunan Bersih 2 yang diadakan 9 Julai 2011 dengan mahu mengadakan himpunan anti Bersih.

Namun beberapa sehari sebelum Himpunan Bersih yang disertai lebih 50,000 rakyat itu, Ibrahim mengumumkan perhimpunan Perkasa dibatalkan dengan alasan tidak mendapat kebenaran pihak stadium.

Sementara itu, Azmin pada satu sidang media semalam memaklumkan bahawa PKR akan menggerakkan sekurang-kurangnya 100,000 orang bagi menyertai himpunan di Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur pada 9 Januari ini.

Katanya, walau apa pun keputusan yang diumumkan, Pakatan dan PKR telah bersedia menggalas amanah memimpin negara serta berusaha mengembalikannya ke landasan yang tepat.-Harakahdaily

Sesudah subuh atau sebelum subuh bagi amaran sapa mau dengar.Sama-sama makan nasi sapa mau takut ugutan .Kalau amaran polis pun rakyat buat tak tahu saja apa yang ada dengan Perkasa hanya sebuah ngo yang suka cakap kosong lepas tu senyap.Jangan lari tak cukup tanah sudah la ha ha.Mu ingat sikit Braheng mu tu ada sakit jantung ha ha.

Rakyat hanya mahu berhimpun secara aman buka nak bergaduh macam mu Braheng.Cakap besar bergelumang taik.Menteri telan duit zakat kenapa mu senyap?Hanya berani bersuara sumbang tiap kali rakyat mahu berhimpun secara aman.Dulu ugut orang Cina supaya simpan beras banyak-banyak kerana akan berlaku tumpah darah ..piraaaaah!

Sikit-sikit nak ugut, sikit-sikit report polis .Negara paling banyak report polis dalam dunia ialah Malaysia.Negara paling ganjil dalam dunia bila rakyat mau turun ke jalanraya ada report polis ialah Malaysia.Tak percaya?

2 ulasan:

  1. kalau saya PM dan menteri dalam negeri saya tangkap Brahing @ Lihing ini,disebabkan dia ini penyokong BN dikalangan bukan Melayu takut dengan BN dan sekarang rakyaat bukan melayu sudah berjinak-jinak dengan PAS...memang layak dia ini disumbat ke sel bukit aman atau sungai buluh

    BalasPadam
  2. sejak bila braheng ada agama nih? haha
    bolih jd subuh yg pertama n terakhir braheng...haha

    BalasPadam