Ahad, 4 April 2010

Ku Li: Umno -Bn akan hilang sokongan Melayu di Hulu Selangor

Bekas Naib Presiden Umno, Tengku Tan Sri Razaleigh Hamzah menjangkakan KEADILAN-Pakatan Rakyat akan mampu menarik sokongan pengundi Melayu yang menyokong Umno-Barisan Nasional sekiranya parti itu menamakan calon Melayu yang berwibawa dan mempunyai ketokohan.

Malah menurut bekas Menteri Kewangan itu Barisan Nasional tidak akan mempunyai jalan mudah menghadapi pilihan raya kecil Parlimen Hulu Selangor tersebut.

"Pilihan raya kecil Hulu Selangor tidak akan memberi laluan mudah kepada Barisan National. PKR akan mampu menarik banyak sokongan pengundi Melayu sekiranya calon Melayunya baik.

"Barisan National tidak akan mendapat sokongan pengundi Melayu," kata beliau selepas menyampaikan ceramah berhubung isu royalti minyak di Kota Kinbabalu, Sabah semalam.

PRK Hulu Selangor yang dijangka berlangsung pada 25 April depan diadakan berikutan kematian Ahli Parlimen dari KEADILAN, Datuk Dr Zainal Abidin Ahmad, 71 tahun minggu lalu akibat barah otak.

MIC telah menamakan calon tunggalnya, Datuk G. Palanivel sebelum pucuk pimpinan BN membuat keputusan muktamad sementara Umno Bahagian Hulu Selangor telah menghantar memorandum kepada Pengerusi BN, Datuk Seri Najib Razak mendesak supaya kerusi itu diserahkan kembali kepada Umno.

Penyokong bekas Menteri Besar, Tan Sri Muhammad Muhd Taib juga telah memasang kain rentang dan poster untuk menonjolkan beliau sebagai calon berpotensi.-Suara-Keadilan.

Baca juga;

MIC yakin BN akan rampas kembali Hulu Selangor-Bernama

Lakonan Najib di Hulu Selangor-Suara-Keadilan

2 ulasan:

  1. Dengarlah wahai presiden 1malaysia-1israel.....serta juak-juak kamu....KAMU AKAN MELALUI JALAN SUKAR DALAM PRK HULU SELANGOR.......JADI GUNAKANLAH SPR,PDRM DAN SPRM UNTUK MEMENANGKAN KAMU....DAN SATU LAGI...BANGKITKAN LAH SERAMAI RAMAINYA HANTU KUBUR UNTUK MENGUNDI KAMU KALI INI.

    BalasPadam
  2. Insya ALLAH . Semoga kesinambungan perjuangan Arwah Dato' Zainal di teruskan oleh PR walaupun banyak mana UBN menaburkan projek-projek Mee Segera di Hulu Selangor .

    BalasPadam