Rabu, 30 Disember 2009

Yang Sayang Pun Ada Yang Celaka Pun Ada

Marah sungguh Tok Guru Nik Aziz pada blog yang dikatakan buat analisis dan tulis berita yang tak betul .Tok Guru angin satu badan dan terus kata celaka pada blog yang terbabit. Blog mana dan blogger mana yang celaka tu?

Berita harakhdaily seperti berikut;
Nik Aziz juga menolak spekulasi kononnya Exco kerajaan negeri Datuk Husam Musa akan meletakkan jawatannya ekoran rombakan dalam pentadbiran pejabat menteri besar.

Sebaliknya Nik Aziz memberitahu, Husam yang merupakan bekas setiausaha politiknya sebenarnya pemimpin kesayangan beliau.

“Mana boleh dia (Husam) letak jawatan...Datuk Husam ini antara yang saya sayang, dia punya kebijaksanaan,” kata beliau selepas mesyuarat Dewan Harian PAS Kelantan di sini petang ini.

Ketika ditanya mengenai desas-desus bahawa Husam akan meninggalkan Kabinet kerajaan negeri dan kerusi Dewan Undangan Negeri, Nik Aziz berkata, “siapa kata dia (Husam) nak letak jawatan? Karut semua itu.”

Dimaklumkan perkara itu dilaporkan oleh blog sejak beberapa hari lalu, Nik Aziz yang juga Pesuruhjaya PAS Kelantan menegaskan, “celaka blog itu. Tak ada kerja lain... tau nak laga-lagakan orang.”

“Suka buat dosa. Berdosa menulis perkara bukan-bukan tanpa bukti dan fakta jelas,” tambah beliau.-harakahdaily-Nik Aziz nafi:Husam letak jawatan dan dua pegawainya dipecat.

Tok Guru juga sayang pada Husam, maka bertambah-tambah la akan kebencian kepada orang yang anti Husam yang cuba jatuhkan Husam dalam politik Kelantan.Kopiah mereka sama putih tapi hati mereka Tuhan saja yang tahu. Tok Guru juga tentu sayang pada anak-anaknya dan juga pada menantunya.

Berkaitan
Nik Aziz:Husam Tak Letak Jawatan, Kita Semua 'Sayang Dia'-malaysian insider
Nik Aziz sahkan dua setiausaha berundur-malaysiakini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan