Sabtu, 26 Disember 2009

SMS: Kalau Umno Mampoih Pi La ..

"Satu perhimpunan mendesak PAS Selangor keluar dari Pakatan rakyat akan diadakan pada 27 Dis 09 jam 1100 di Pej PERHUBUNGAN PAS Sel. No. 13C, Ting. 3 BLOK 1, WORLDWIDE BUSINESS CENTRE, SEK. 13, S/ALAM. Penyerahan memorandum juga akan dilakukan dan di terima sendiri oleh Dato Hassan Ali. Hadir beramai2 demi.." -itu bunyi SMS yang di Copy daripada Penarik Beca baca di sini

Sementara harakahdaily menyatakan itu kerja buat Umno yang mahu lihat Pas dan Pakatan Rakyat berpecah. Menimbulkan kesangsian sesama parti gabungan dalam Pakatan Rakyat. Kalau itu kerja buat Umno itu tak menghairankan kerana memang dah perangai Umno macam tu dari dulu kini dan ke akhir hayat Umno.

Bagaimana pula kalau SMS tu kerja puak-puak dalam Pas yang mencelakakan Pas dan Pakatan Rakyat.Mereka yang berjuang Melayu-Islam dalam Pas la ni berlambak macam cendawan tumbuh lepas hujan. Dulu tak ada benda-benda ni semua hanya timbul selepas menang pru-12 saja. Kalau kerja buat orang Pas yang berjiwa Umno memang celaka sungguh la SMS tu! Celaka sungguh orang Pas kalau buat kerja tu, kalau Umno buat mampoih pi la..

Harakahdaily kata;

Menurut satu sms yang dihantar kepada Harakahdaily, perhimpunan itu akan diadakan esok 27 Disember jam 11 pagi di perkarangan pejabat perhubungan PAS Selangor dekat sini.

Dalam perhimpunan itu, sms itu memaklumkan, satu memorandum akan diserahkan dan menurutnya memo itu akan diterima sendiri oleh Pesuruhjaya PAS Selangor, Datuk Dr Hassan Ali.

"Datanglah beramai-ramai demi kepentingan Melayu...," tulis sms itu.

Ketika disemak dari penghantar sms itu, didapati sumbernya adalah penggerak Umno di negeri ini.

"Dia nak ambil kesempatan dari isu yang berlaku di Selangor sekarang untuk memecahkan PAS," kata sumber yang menghantar mesej ini kepada Harakahdaily.

Sementara itu, blogger Raja Petra Kamarudin dalam tulisannya memberitahu, para pemimpin Umno telah memberitahu orang-orangnya dalam agensi kerajaan negeri ini bahawa Barisan Nasional akan mengambil alih Selangor Januari ini.

Ekoran itu, katanya, banyak agensi kerajaan negeri yang masih dipimpin oleh penyokong Umno 'tidak berfungsi sebagaimana yang sepatutnya'.

Ini kerana, mereka menunggu apakah kerajaan negeri Pakatan di Selangor ini akan jatuh atau tidak ke tangan BN Januari ini sebagaimana yang dijanjikan pemimpin Umno itu.

Adalah dipercayai, jika benarlah tulisan Raja Petra ini bermakna antara strategi Umno adalah dengan memecahkan PAS di Selangor dan seterusnya memecahkan Pakatan Rakyat.-harakahdailyTiada ulasan:

Catat Ulasan