Rabu, 30 Mac 2011

Umno ingat dia perintah Selangor, sekolah Umno punya!

Pancing undi dalam acara rasmi kerajaan-Malaysiakini

BN sebagai parti pemerintah nampaknya akan memulakan kempen untuk pilihan raya umum ke-13 dengan menggunakan acara rasmi kerajaan untuk mendapatkan sokongan.

Sebagai contoh, dalam lawatan Timbalan Perdana Menteri Tan Sri Muhyiddin Yassin di beberapa kawasan terpilih di Selangor jelas menunjukkan usaha meraih sokongan bagi merampas kembali negeri itu daripada penguasaan Pakatan Rakyat.

Dalam pertemuan di kawasan perbandaran Ampang, Muhyiddin berkata BN patut menjadi pilihan utama memandangkan parti itu mendahulukan kepentingan rakyat.

Katanya, walaupun rakyat boleh memilih pihak mana pun yang dirasakan sesuai, selama 54 tahun BN memberikan bantuan kepada yang memerlukan.

Sehubungan itu, tambahnya, menjelang pilihan raya, rakyat perlu mengambil kira bahawa kerajaan pimpinan BN menggutamakan mereka.

Bercakap kepada kira-kira 500 hadirin di sebuah sekolah di Lembah Jaya, Muhyiddin juga memberitahu Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak tidak lama lagi akan membuat pengumuman berhubung dasar baru yang akan membantu orang ramai menangani inflasi.Lebih ketara ialah ucapan oleh menteri pertanian dan asas tadi, yang juga timbalan pengerusi badan perhubungan Umno Selangor, Datuk Noh Omar.

"Kita perlukan sekurang-kurangnya 30 kerusi dalam Dewan Undangan Negeri (DUN) Selangor untuk mengambil alih kerajaan negeri (dan) kita hanya ada 21 kerusi," katanya.-Malaysiakini

Umno ingat dia yang perintah Selangor boleh langgar mana dia suka.Umno bukan tak taw acara parti dengan kerajaan tapi perangai ni Umno da bawa sejak lama dulu semasa berkuasa di Selangor.

Tawaran apa lagi yang Umno-Bn nak bagi kepada rakyat Selangor? Dulu tak ada air percuma 20meter padu yang dinikmati rakyat Selangor sekarang.Macam-macam skim kebajikan untuk rakyat ada cuma Umno pekakkan telinga dan butakan mata daripada melihat kebajikan yang dilakukan sekarang.Kalau Umno kembali berkuasa silap-silap air percuma sekarang dikira tunggakan oleh Syabas yang mesra Umno! Mampoih jenuh bayar.

Umno sendiri dapat rasakan nikmat di bawah kerajaan sekarang tapi otak tu da jenih bangkang tak ketawan hala main sondol ja tu yang kata sekolah pun Umno punya, boleh guna sesuka hati.Muka -muka samseng dan gedebe pemimpin Umno Selangor memang tak layak jadi pemimpin kerajaan negeri Selangor.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan