Jumaat, 4 Mac 2011

Adun Umno Lenggeng didapati bersalah makan rasuah

ADUN Lenggeng, Mustafa Salim hari ini didapati bersalah atas tuduhan menerima rasuah RM2,000 sebagai dorongan untuk mengeluarkan surat sokongan bagi mengeluarkan surat sokongan berkaitan dengan projek pasir, lebih dua tahun lalu.

NONEMahkamah Sesyen Seremban pada petang ini memutuskan supaya hukuman ke atas wakil rakyat itu ditetapkan 1 April.

Keputusan itu dibuat oleh Hakim Mahkamah Sesyen Amran Jantan.

Terdahulu, mahkamah yang bersidang pada pagi ini turut membebaskan Mustafa, 51, daripada dua lagi tuduhan menerima rasuah.

ADUN Umno itu didakwa mengikut Seksyen 10(a)(aa) Akta Pencegahan Rasuah 1997 boleh dikenakan hukuman penjara antara 14 hari dan 20 tahun serta denda lima kali ganda daripada jumlah suapan atau minimum RM10,000.

Mustafa didakwa melakukan kesalahan itu di sebuah restoran di Mantin pada 31 Ogos 2008.

Tuduhan tersebut membawa hukuman penjara antara 14 hari hingga 20 tahun, dan didenda lima kali jumlah rasuah atau minimum RM10,000.-Malaysiakini

Lagi pilihanraya kecil akan muncul dalam masa terdekat selepas Tenang,Merlimau dan Kerdau.Selepas kenyang makan ikan bakar Umbai dan asam pedas Melaka mari kita pakat-pakat makan pulak masak lomak cili apii..ha ha..lawan jangan tak lawan biarpun Umno guna jentera kerajaan macam harta mak bapak dia punya.Kalah menang jangan kira..banyak lagi selepas ini askar-askar upahan Umno akan dapat upah selepas diupah di Kerdau dan Merlimau.

Sementara Umno masih berkuasa ni gunalah sebanyak mana samseng nak guna dalam pilhanraya sok-sok bila dah tak jadi kerajaan dah miskin sapa pun dah tak tolong..tengok muka pun orang tak kelapaq dah..

Tiada ulasan:

Catat Ulasan