Rabu, 30 Mac 2011

Bapa borek anak rintik..semua kira halal ,haram belakang kiraApa yang tidak ada dalam Umno cuba habaq mai..start daripada hujung rambut sampai hujung kaki benda yang diharamkan Allah SWT semua ada.So..tak payahlah Umno nak bercakap soal akhlak dan moral rasa geli dengaq.

Kita rakyat Malaysia tak dapat tidak terpaksa tolak Umno..kerana Umno lebih teruk daripada parti-parti yang ada dalam Malaysia ni.Bukan nak cakap besar tapi ini kenyataan bukan rekaan.Saya dah kata Pas pun bukan baik sangat tapi kalau nak banding dengan Umno memang jauh panggang daripada api.

Kita bukan taksub kepada mana-mana parti sampai kalau pemimpin buat salah kita diam hanya kerana nak jaga parti..nak jaga parti kepala hotak hang pa kalau dah tak betoi dan salah tetap salah.Wala' tu wala' la jangan sampai orang kata wullu' sudah la.Hi Hi

Pemimpin mana-mana parti pun yang berkuasa kena ingat hang pa semua makan gaji duit rakyat , naik kereta kerajaan kereta rasmi tu duit rakyat bukan duit poket sendiri so tak usahlah nak berlagak kata ini semua aku yang punya.Hidup pun tak lama paling tinggi pun 70 tahun ja.So kalau jadi pemerintah pun tak kira zalim ka tak zalim cukup 30 tahun tumbang la! Contoh Mubarak diktator tua Mesir. Tun Mahathir pun paling lama jadi PM Malaysia 22 tahun ja pas tu kena turun da tak boleh pi da.Cuma nyawa BN masih bernafas kuasai Malaysia dah 50 tahun lebih daa.Bila nak tumbang?

Logik akal la Umno memang dah tak patut disokong orang Melayu kalau dilihat daripada segi buruk perangai dan akhlak.Perangai Umno yang buruk sekarang da merebak kepada blogger-blogger mereka yang suka bercakap dengan bahasa yang kesat dan mencarut-carut sampai langsung tiada batasan.Ikut nak terkeluar daripada fikiran mereka saja langsung tak ada penapis.Akhirnya semunya tu makan diri sendiri macam gambar paling bawah perangai blogger Umno sama macam pemimpin mereka di atas.

Baca juga;
Izzah buat laporan 'kartun lucah' bapanya-Malaysiakini
Pancing undi dalam acara rasmi kerajaan-Malaysiakini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan