Sabtu, 9 Julai 2011

Penyamun , perompak, pengedar dadah dll bergembira horey! horey!

Semua hotel diserbu nak cari apa?Ha ha ..nak cari para demontran Bersih 2.0.Bukan serbu tangkap perompak, pengedar dadah, penjenayah merbahaya, geng konsi gelap.Seminggu ni puak penjenayah bergembira sakan depa bolehlah kata Horey! horey! kita dapat public holiday daripada pihak polis!

Kerja-kerja menangkap penjenayah terpaksa dikurangkan kerana polis sibuk menangkap orang berbaju kuning, sibuk siasat penyajak yang baca sajak 'Unggun Bersih'.Bagi polis tangkap orang berbaju kuning, buat sekatan jalanraya halang rakyat ke KL lagi penting daripada buru penjenayah merbahaya.

Pengedar air ketum turut bergembira kerana air ketum dah jadi molotov cocktail! ha ha ha

BERSIH 2.0:Pemeriksaan diperketatkan-Malaysiakini

Polis memperhebatkan gerakannya memburu penyokong BERSIH 2.0 dengan memeriksa beberapa hotel di sekitar Lembah Kelang, malam semalam.

Setakat ini, Malaysiakini dimaklumkan tidak kurang tiga hotel diperiksa.

Di Hotel Puteri Park di tengah-tengah Kuala Lumpur, ahli PKR Vernon Kedit melaporkan menyoal parti itu yang mengadakan majlis mereka di situ.

NONEKedit berkata ketika itu mereka sedang mengadakan latihan untuk agen pilihan raya parti tersebut. Katanya, polis meninggalkan kawasan hotel sebelum tengah malam tetapi kembali semula pada jam 1 pagi ini.

“Mereka juga mengawal di kawasan pejalanan khaki,” katanya.

Turut menginap di hotel itu adalah menteri besar Perak yang disingkiran BN, Datuk Seri Nizar Jamaluddin.

Katanya, dia dikejutkan dari tidurnya oleh polis yang mencatatkan butiran dirinya tetapi tidak menangkapnya.

"Seorang anggota polis wanita masuk ke bilik saya dan merakamkan gambar saya ketika saya hanya memakai sarung,” kata Nizar.

Bekas ahli majlis teringgi pusat PKR Badrul Hisham Shaharin mengesahkan polis cuba menahannya di Hotel Brisdale kerana melanggar perintah larangan mahkamah supaya tidak berada di Kuala Lumpur.

NONE“Saya daftar bilik di Hotel Brisdale tingkat 14. Bilik tersebut diserbu oleh sekumpulan anggota polis termasuk berpangkat dengan seragam penuh... Cari Chegubard bilik digeledah.

“Tetapi saya ketika itu di bilik lain terus keluar... Sekarang di luar hotel dah,” katanya dalam SMS kepada Malaysiakini.

Sementara itu di Swiss Inn di Jalan Tunku Abdul Rahman, peguam HR Dipendra melaporkan beliau ternampak beberapa polis memasuki dua bilik.

“Mereka memeriksa bilik depan, tetapi tidak di bilik saya,” kata Dipendra, sambil menambah dua anggota polis itu berpakaian seragam manakala dua lagi rakannya tidak.

Beliau juga tidak pasti apa yang dicari polis itu dan sama ada mereka merampas apa-apa barang.

Seorang lagi tetamu di Swiss Inn, yang tidak mahu identitinya didedahkan berkata polis dikesan menyemak dan memantau senarai tetamu hotel di bahagian pendaftaran.

"Ada juga anggota polis yang mengambil gambar kami semasa kami masuk ke hotel. Semasa perjalanan ke bilik, kami ternampak seorang daripada polis mengetuk pintu beberapa bilik. Setakat ini, belum ada yang mengetuk pintu kami,” katanya.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan