Ahad, 17 Julai 2011

Pejuang Bersih 2.0 arwah Baharuddin terus dikenang selepas seminggu demo Bersih 2.0 berlalu

Allahyarham Baharuddin Ahmad pejuang Bersih 2.0 yang menuntut SPR melakukan perubahan pada suruhanjaya itu yang didakwa keluarganya patah empat tulang dada dan patah tiga gigi terus dikenang selepas seminggu berlalunya demo Bersih 2.0 yang mencatat sejarah hitam negara.Beliau mati akibat terkena gas pemedih mata yang dilepaskan oleh pihak polis.Semoga Allahyarham ditempatkan di kalangan orang-orang yang beriman oleh Allah SWT.

Hingga kini pihak polis dan pemerintah langsung tidak menziarahi keluarga beliau dan ucapkan takziah.Memang dasar pemerintah yang zalim dan kurang ajar terhadap rakyat marhaen seperti Allahyarham.Langsung tak mau mengaku silap! Nak tangkap lagi rakyat pakai baju Bersih 2.o ada la!

Belasungkawa untuk Baharuddin di KLCC-Malayskini

Ketika tindakan keras terhadap pihak pro-BERSIH 2.0 berterusan, kira-kira 50 orang hari ini berpakaian kuning berarak di tengah-tengah Kuala Lumpur tanpa sebarang rintangan.

generation 709 in klcc mourns baharuddin 2Bertentangan sama sekali dengan perhimpunan genap seminggu lalu, polis anehnya tidak kelihatan walaupun kumpulan itu sudah berkumpul selama sejam.

Bagi menuntut keadilan terhadap Baharudin Ahmad yang meninggal dunia selepas menyertai perhimpunan BERSIH pada 0 Julai, kumpulan itu berjalan daripada taman KLCC ke kompleks membeli belah
Avenue K.

Ia merupakan jalan yang sama dilalui almarhum ketika melarikan diri daripada serangan gas pemedih mata oleh pihak polis.

Anak saudaranya, Azhar Kassim antaranya peserta perhimpunan yang sekali gus dilihat menyuntik emosi.-M'kini

Rakyat semakin tidak gentar dengan pemerintah yang zalim walaupun telah dilanyak oleh pihak polis Umno-Bn pada 9 Julai lalu.Mereka telah belajar daripada pengalaman demo Bersih 9 Julai bahawa mereka berada di pihak yang benar dalam memperjuangkan hak rakyat yang dianiayai pihak polis dan BN.Syabas anak muda suara anda telah didengar seluruh dunia dan rakyat dunia telah nampak bahawa pihak berkuasa Malaysia berada di pihak yang salah kerana melanyak para demonstran 9 julai lalu.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan