Jumaat, 8 Julai 2011

'Malaysia dikuasai oleh orang dah nak gila'


Semalam sewaktu Khalid Samad ahli parlimen Shah Alam berceramah di markaz Pas sekyen 18 Shah Alam Khalid Samad berkata , "Malaysia dikuasai oleh orang dah nak gila.Bukan lagi gila kuasa tapi dah hampir gila macam Muammar Gaddafi Presiden Libya yang menembak rakyatnya sendiri untuk terus berkuasa ."

Kata Khalid lagi , "Sudah cukuplah Umno-BN berkuasa selama 52 tahun kuasai negara yang menjadikan pemimpin Umno hidup kaya raya.Jika kepimpinan negara berukar kepada PR hidup pemimpin Umno akan hancur.Ini yang dibimbangkan Umno-BN yang takut hilang kuasa."

Ketika menyentuh isu BERSIH 2.0 , beliau berkata , "Ketika menjelang himpunan Bersih 2.0 pihak polis telah menjumpai bom buatan sendiri iaitu molotov cocktail dan parang.Mana ada orang buat molotov cocktail dengan botol plastik, baling tak pecah!" SB yang turut serta mendengar ceramah Khalid tersenyum simpul.

Semalam ada orang sms kat saya yang berbunyi begini;

"Bekas polis yang tua-tua kata tu taktik lawan komunis dulu-dulu".

Yang saya tau kalau dalam botol plastik ni orang isi air ketum. Tu nak tanya ni air ketum ka molotov cocktail? Ha ha.Umno dah mabuk kuasa, bila mabuk kuasa(klik) boleh jadi gila!

Jangan lupa esok jam 2 petang di Stadium Merdeka datang ramai-ramai !

Tiada ulasan:

Catat Ulasan