Khamis, 31 Mei 2012

Hidup Rakyat! Aduka Taruna tak bersalah hina almarhum sultan

Penulis blog tak bersalah hina almarhum sultan-m'kini
Mahkaman memutuskan penulis blog Khairul Nizam Abd Ghani yang didakwa menghina almarhum Sultan Johor tidak bersalah atas tuduhannya.

Perkara itu diputuskan oleh Mahkamah Sesyen Seremban hari ini, kata peguamnya Mohd Radzlan Jalaluddin melalui SMS kepadaMalaysiakini.

NONEKhairul Nizam, 31, atau nama penanya Aduka Taruna dihadapkan ke mahkamah pada 29 Januari dua tahun lalu selepas direman empat hari oleh mahkamah majistret Kota Baharu.

Beliau didakwa menghina dengan niat untuk menyakiti institusi kesultanan Johor dan rakyat antara jam 7.25 sehingga 9.05 pada 22 Januari 2010.

Khairul Nizam dituduh mengikut Seksyen 233(1)(A) Akta Komunikasi dan Multimedia 1998, yang jika didapati bersalah boleh dikenakan hukuman denda tidak lebih RM50,000 atau penjara tidak lebih setahun atau kedua-duanya.

Pemuda itu sebelum ini menyerah diri ibu pejabat polis daerah (IPD) Kota Bharu.Pengantin yang baru -Gambar dan berita Malaysiakini


Haha takkan tegur sikit no plate WWW1 pon Umno dan gerombolan repot polis.Tahniah!Tahniah rakyat menang!hidup rakyat! mampos gerombolan.

1 ulasan:

  1. Plet DV1 amacam? Takkan tak nak tegur.. oh ya.. itu kan zuhud namanya... lagi rendah nombor, lagi zuhud.. lupa plak.

    Podah lah korang.

    BalasPadam