Selasa, 1 Mei 2012

Presiden CUEPACS kenyang perut jadi kaki bodek

Dapat macam-macam jadi kaki bodek, barua Umno.Tak sedar kata elaun dan gaji setiap bulan rakyat yang bayar.Muka ni tak turun pun demo Bersih 3.0 hanya ulas setelah tengok tv3 suku,utusan meloya dan RTM.Dah dapat tuntutan gaji untuk kakitangan awam puji Umno-BN.


Ingat gaji kakitangan awam bayar guna duit Umno?Otak macam JKKK Umno.Masa tuntut tak dapat muka keluar tv 24 jam .Dah dapat jadi tukang pengampu.Muka ni tak layak jadi presiden CUEPACS.Kakitangan awam bukan kakitangan Umno!Rakyat kena terajang, kena sepak dengan polis siapa mau bayar?Ingat wartawan dan polis saja ka rakyat Malaysia..tuihhhhhh!


Siapa yang cederakan wartawan?Awat bodo sangat?Wartawan patah tulang rusuk, peguam pecah muka kena pukul dengan polis bukan kena pukul dengan rakyat.eeeeeeee!Bangang teramat bangang .Kakitangan awam patut malu berketuakan kakibodek dan bodoh bila bercakap.

CUEPACS mahu penganjur bayar pampasan
Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja Dalam Perkhidmatan Awam (Cuepacs) mahu penganjur perhimpunan Sabtu lepas membayar pampasan kepada anggota pasukan keselamatan dan petugas media yang cedera akibat tindakan peserta perhimpunan.
    
Presidennya Datuk Omar Osman berkata Cuepacs kesal dengan tindakan peserta perhimpunan itu yang sengaja mencederakan anggota polis dan warga media yang bertugas sehingga terlantar di hospital.

"Cuepacs sebagai payung kepada penjawat awam di negara ini termasuk anggota keselamatan kesal dengan kejadian tersebut," katanya kepada pemberita selepas perasmian Seminar Pendidikan Cuepacs oleh Menteri Besar Pahang Datuk Seri Adnan Yaakob di Kolej Shahputra di Kuantan hari ini. 
    
Omar berkata Cuepacs juga tidak akan membela penjawat awam yang ditangkap kerana didapati menyertai perhimpunan tersebut.
    
"Sekiranya penjawat awam ini tertangkap menyertai perhimpunan sebegini, mereka perlu selesaikan sendiri dan tanggung segala risiko serta segala hak mutlak mereka akan terhapus dan berkemungkinan dibuang kerja atau tindakan tatatertib," katanya.

Katanya perkara itu selaras dengan Peraturan-peraturan Pegawai Awam yang melarang penjawat awam terlibat dalam perhimpunan haram atau sebarang bentuk gerakan yang boleh mengganggu ketenteraman awam dan mengancam keselamatan negara.- Bernama

1 ulasan:

  1. presiden cuepac jual bini anak pompan dia pada najib

    BalasPadam