Selasa, 22 Mei 2012

Muzakarah tutup buku!

Pas: Tiada muzakarah dengan Umno-malaysiakini

Presiden PAS Datuk Seri Abdul Hadi Awang hari ini menegaskan bahawa parti tersebut tidak akan bermuzakarah dengan Umno kerana persoalan itu tidak timbul.

Katanya, isu tersebut timbul apabila beliau sebelum ini ditanya pemberita pada 14 Mei lalu mengenai muzakarah dengan NGO dan bukannya Umno.
Katanya, beliau bersedia untuk bermuzakarah atau berbincang dengan NGO tersebut yang mendakwa PAS menyeleweng daripada dasar Islam.

"(Jadi) tidak timbul (bermuzakarah) dengan Umno. Itu isu lama... Umno jadikan dia isu politik sebab dekat dengan pilihan raya... Ini agenda Umno," katanya.

"Tidak ada muzakarah dengan Umno. Kita nak lawan dengan Umno... Dia tak ajak sungguh (betul-betul) tu," katanya dalam sidang media di ibu pejabat parti itu hari ini.
Katanya lagi, isu melibatkan perbincangan PAS dan Umno merupakan "cerita lama" dan "PAS tidak mahu mengulang kembali" perkara itu.

Tambahnya, usaha untuk mengadakan muzakarah itu pernah dianjurkan pertubuhan Angkatan Belia Islam pada 1982, tetapi ditolak Umno.

Sementara itu dalam sidang media sama setiausaha agung parti itu Datuk Mustafa Ali berkata PAS akan mengadakan satu seminar untuk menjelaskan mengenai dan Islam dan peranannya dalam politik di negara ini.

Program tersebut terbuka semua pihak termasuk kepada yang bukan Islam bagi menjelaskan peranan Islam, katanya yang menambah, tarikh seminar tersebut akan ditentukan kemudian.

Turut hadir dalam sidang media hari ini ialah timbalan presiden Mohamad Sabu dan naib presidennya Datuk Mahfuz Omar.-harakahdaily

Semua patah!UG patah,muzakarah patah! siap sedia lawan Umno dalam pilihanraya.Kepada pemimpin Pas yang masih ada hati nak berUG dan berzakar dengan Umno lebih baik masuk Umno! 


Semua dah tutup buku..semua mengecewakan pemimpin Umno,kecewakan Hasan Ali,kecewakan ustaz Nasa,kecewakan Tun Madey,kecewakan Harussani,Jamil Khir Baharom haha..semua rancangan gagal untuk ranapkan Pas supaya berzakar dengan Umno.Semua tak tidur malam terpaksa buat rancangan baru untuk hapuskan parasit dalam Pas yang tolak berzakar dengan Umno.


Terimakasih parasit Pas yang berjaya selamatkan Pas daripada jadi barua Umno.Kalau Pas berzakar dengan Umno sudah pasti Pas akan jadi barua Umno.Sama macam polis,SPR,JPN yang dijadikan barua Umno untuk menang pilihanraya!Jangan cakap lagi pasal muzakarah dengan Umno.
Berkaitan;

Tiada ulasan:

Catat Ulasan