Jumaat, 1 Jun 2012

Senaman punggung untuk dapat tanah free dan elaun bulanan

Kumpulan 'senaman punggung' tuntut duit kopi-malaysiakini
 Kumpulan pesara tentera yang terkenal dengan aksi "senaman punggung" depan rumah Datuk S Ambiga menuntut "duit kopi" diberikan kepada golongan itu yang memegang pingat diraja dan tanah 20 ekar untuk kebajikan mereka.

Permintaan pemberian bulanan itu dibuat Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) kepada Menteri Pertahanan Datuk Seri Ahmad Zahid Hamidi. 

NONEManakala tuntutan tanah itu dikemukakan kepada kerajaan Selangor.

Presiden Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM) Mohd Ali Baharom (kiri)berkata, bayaran bulanan dariapda kementerian dicadangkan sebanyak RM300 kepada penerima Pingat Jasa Negara (PJN) sebagai penghargaan sebagai tanda penghargaan.

"Hargailah jasa dengan beri pingat PJN, bila disarungkan, kalau tak ada imbuhan tak ada nilainya," katanya sambil memuji Zahid sebagai menteri bertanggungjawab dan berwibawa. 

Beliau juga mencadangkan Ahmad Zahid berbincang dengan Datuk Bandar Kuala Lumpur, Perbadanan Kemajuan Negeri Selangor (PKNS) dan Syarikat Perumahan Negara Berhad (SPNB) untuk mendirikan rumah kos rendah yang boleh dimiliki oleh pesara tentera di ibu negara. 

Mohd Ali yang dikenali sebagai "Ali Tinju" juga mahu pemimpin Umno memainkan peranan 'melobi' perdana menteri supaya pesara tentera diserap dalam syarikat berkaitan kerajaan (GLC) kerana ramai mempunyai masalah pekerjaan selepas bersara.

NONE"Saya minta Datuk Seri tunaikan janji untuk beri saguhati pada veteran dan saya akan sokong Datuk Seri dan akan kumpulkan 40,000 bekas tentera yang pencen bersama keluarga menyatakan pendirian kami, veteran berterima kasih pada kerajaan BN sampai bila-bila," katanya lagi. 

Sementara itu, Mohd Ali juga menuntut Selangor memberikan permintaan 20,000 ekar tanah untuk seorang pesara seperti diminta oleh sebuah lagi NGO pesara tentera yang cenderung kepada Pakatan Rakyat.

"Kalau bagi tanah di Selangor sebanyak 20 ekar, hari ini juga saya masuk KERABAT. Saya akan berhenti, masuk dengan dia. 

"Tapi kenalah bagi orang-orang saya 20 ekar tanah dekat Bandar Bukit Puchong. Kalau Selangor bagi 20 ekar tanah, hari ini juga saya letak semua jawatan dan masuk KERABAT," katanya.

Oktober tahun lalu, KERABAT menyerahkan memorandum memohon anggota tentera dan isteri dijanjikan hak memohon 20 ekar tanah pertanian dan dua tapak perumahan dari kerajaan melalui Kementerian Pertahanan berdasarkan Perintah Majlis Angakatan Tentera (PMAT) bertarikh 29 Ogos 1973.-gambar dan berita malaysiakini

Kalau tuntut tak dapat senaman punggung pulak depan rumah Najib dan Zahid Hamidi haha.Goyang punggung jugak depan SUK haha.Peduli apa semua kira demokrasi kalau gerombolan Umno yang buat.
Tak ada upah tak ada goyang dan senam punggung.Kalau goyang punggung dan senam punggung pun kerana upah hang pa ingat yang berkumpul di Bukit Jalil dalam himpunan ulang tahun Umno tak dapat upah kerana hadir di Bukit Jalil?

4 ulasan:

 1. duit oh duit ..apa nak kisah..jilat bontot pon sanggup laa.eeiiii wekss!

  BalasPadam
 2. lain kali sambil senam suruh bahalol najib dan muhidin datang tunjuk pantat supaya orang yang melakukan senaman boleh jilat punggung mereka sambil bersenam

  BalasPadam
 3. Persatuan Veteran Tentera Melayu (PVTM). Anda semua berada di tempat yg tinggi di pandangan mata rakyat. Anda melakukan tugasan yg tidak mampu dilakukan oleh rakyat biasa, wa immah PM atau TPM. Itulah kehebatan anda semua, tetapi kenapa dibiarkan diri anda semua diperalatkan oleh jerung politik yang tak mengenal mangsa. Sya sangat malu dan terhina ble anda digelar kumpulan "senaman punggung". - Cucu UMNO

  BalasPadam
 4. yang besyt punya buntut najib punya tau banyak makan rasuah hari hari makan mewah buntut pun jadi besau tapi kat kampung saya anak kecil melayu hanya makan nasi bersama telur dan sayur yang ditanam dibelakang rumah , saya teringkatkan kak rosmah pula dia pula breakfast shangrila lunch singapore inn tea time sama mahathir di genting hawana dinner pula sharizat rosmah pogi holiday inn apamacam melayu masih mau undi BN babi negara undilah nanti kita sama sama makan tanah mau hey ubahlah undilah pakatan ini seruan dari ALLAH

  BalasPadam