Khamis, 28 Jun 2012

BB Plaza :Contoh Melayu makan Melayu

Ini bukan berlaku di Pulau Pinang, Kedah dan Selangor tapi berlaku di Kuala Lumpur ,Wilayah Persekutuan yang ditadbir kerajaan pusat.


Di mana Perkasa,Pukida,Towkey Ikan Bakar Sekincan, pesara komando Tentera awat tak demo sama?60 peratus peniaga di BB Plaza adalah orang Melayu.Lawan la kalau berani.Takkan senyap ja.


Di Pulau Pinang setiap minggu ada saja demo oleh Perkasa dan Umno yang tak puas hati bila Pulau Pinang terlepas daripada genggaman BN.Semua tak kena ,semua tak betul apa yang dibuat kerajaan negeri.
Ini yang dikatakan Melayu telan Melayu.Baru nak untung dan senang sikit tempat cari rezeki nak kena roboh.Tu pun masih tak sedar-sedar orang kita siapa sebenarnya yang aniaya kaum sendiri.


Takkan sama-sama 1Malaysia tak boleh tolong?Kroni kenyang yang bawah hanya jadi macai upahan saja.Takkan tak sedar-sedar lagi?
Berkaitan;
Projek MRT:Penyewa, peniaga demo protes roboh BB Plaza-Sinar harian online
200 berdemo bantah roboh tempat berniaga-Malaysiakini

5 ulasan:

 1. Mengapa tempat ini yg perlu dikorbankan? Ini lah satu2nya tempat org Melayu berniaga... Tempat lain tak bolih disentuh, sensitif, org lain akan tentang habis2an, kerajaan tak brani, nak jaga sokongan.. Tolonglah kpd golongan peniaga ini

  BalasPadam
 2. Nilah satu-satu tempat org Melayu berniaga di kawasan Bukit Bintang ni. Banyak lagi tempat boleh diroboh. Jalan Alor, Wisma Cosway, Berjaya, Lot 10 tetapi kenapa nak usik tempat org Melayu berniaga. Buatlah stesyen kat bawah jalan atau roboh je kawasan kedai-kedai Cina tu. Kalau diteliti betul-betul, kebabnyakkannya warganegara Singapura yg punya. Kenapa nak kacau tempat rakyat kita nak berteduh.

  BalasPadam
 3. Pemimpin UMNO BACUL ,,,,,,,,, khianat kepada bangsa sendiri

  BalasPadam
 4. mgkin ptut dnamakan penghapusan etnik peniaga melayu..yg hairannya..xde sekor pun geng umngok yg tolong backup depa..kemana peginya barua2 ni smua?ohh...ya!xde duit, jd xdenya barua2 ni nak buat kerja..
  hmm, bg aku..korang mmg bachol..

  BalasPadam
 5. Inilah palatnya NGO Melayu seperti perkasam,prowaris,Pukida,PVTM(Geng bontot)...kalau projek kroni diam dan jadi bangang tak reti nak protes jam-jam tu juga. Go to hell dengan NGO tiga suku ni! Mengabih kan boreh yo!! Inilah masa nak meloncat dan baring perjuang nasib peniaga melayu. Bukan macam bela tokey ikan bakar yang menyamar jual burger kononya rugi ribu-ribu disebabkan bersih 3.0

  BalasPadam