Jumaat, 12 Mac 2010

Jerat makan tuan

Kalau kita dengar Brahim Ali cakap bukan main lagi berdegar-degar mulutnya penuh dengan perjuangan Melayu melalui pertubuhan yang ditubuhnya Perkasa.Tapi pendedahan yang mengatakan beliau sendiri pernah jadi pengarah syarikat yang ada kaitan dengan jutawan Vincent Tan memang betoi la dia dok menyalak daripada celah kangkang Cina.

Lapor Malaysiakini;

Pengerusi Pertubuhan Pribumi Perkasa (PERKASA), Datuk Ibrahim hanya mentertawakan tuduhan yang mempersoalkan kewibawaannya sebagai aktivis Melayu ekoran kaitannya dengan jutaan Cina, Tan Sri Vincent Tan.

Tuduhan itu tersebar di internet empat hari selepas beliau mengecam tokoh-tokoh korporat Cina, termasuk Tan Sri Vincent Tan, yang digelarnya 'tauke' dan "mendominasi" ekonomi dan seterusnya menyebabkan berlaku ketidakstabilan politik dan sosial.

Bagaimanapun, tersebar laporan di internet yang menunjukkan hubungan Ibrahim dengan syarikat Dunham-Bush Malaysia, yang pernah dimiliki Tan.

Penulis blog Raja Petra Kamaruddin menyiarkan dalam lamanwebnya Malaysia-Today, salinan laporan tahunan 2003 syarikat berkenaan yang menunjukkan Ibrahim adalah salah seorang anggota lembaga pengarahnya.Baca lagi di sini

Tiada ulasan:

Catat Ulasan