Rabu, 11 April 2012

Pemimpin Umno-Bn jadi macam orang bercakap dalam tidur

Bukan takat orang dewasa malah budak-budak tadika Pasti (Pusat Asuhan Tunas Islam) pun ketawa apabila dengar pemimpin Umno-Bn termasuk yang jadi menteri berlawan hujah dan jelaskan isu semasa.Depa berhujah macam orang bercakap dalam tidur tak sedar apa pun apa yang mereka kata.Sama juga macam orang mamai dok berjalan rata rumah tak sedar apa yang dia buat.

Malu la jadi Menteri Kesihatan Liow Tiong Lai yang kata negara boleh muflis dalam masa 2 tahun jika duit pinjaman PTPTN dan tol dilebuhraya dihapuskan.PM Najib sendiri melalut bab hutang PTPTN sampai hutang RM28 bilion dia kira jadi banyak sampai RM48 bilion!.Awat tak semak dulu sebelum bercakap?Tolong rakyat kata bangkrap tolong kroni kaya raya mentekedarah duit rakyat depa tak kata pulak negara boleh bangkrap!

Kebodohan menteri ditambah lagi apabila Menteri di Perdana Menteri Nazri Aziz kata Bersih 3.0 kena minta izin 'pemilik' Dataran Merdeka untuk demo sambil duduk.Dalam masa yang sama Menteri Dalam Negeri kata demo Bersih 3.0 dibenarkan.Mereka yang jadi menteri cakap bercelaru dan jadi macam kayu ikut suka nak keluar daripada mulut.Depa ingat kenyataan mereka cerdik untuk bodohkan rakyat tapi tak sedar kata rakyat sedang ketawa lihat kebodohan mereka bila buka saja mulut untuk ulas isu semasa.Bagi ka tak bagi ka rakyat akan turun berdemo di Dataran Merdeka 28 April ini.

Rakyat dah lama sedar betapa kayunya pemimpin Umno-Bn buat kerja gila sebagai contoh semasa Umno-BN berkuasa di Kedah era Sanusi Junid jadi MB Kedah dulu buat projek tanam padi atas bumbung!Banyak menteri lain yang warisi sikap Sanusi Junid termasuk menteri yang jaga hal ehwal pengguna yang sering bandingkan harga minyak Malaysia dengan negara yang bukan pengeluar minyak seperti Thailand dan Singapura supaya harga minyak petrol kita tak diturunkan.Dia ingat dia cerdik dah tapi memang bodoh sangat-sangat bila buka mulut.Nak menipu rakyat saja kerjanya.

Apabila orang Melayu dah tak sokong Umno kerana dah sedar kena tipu dengan Umno maka berkuburlah Umno buat selama-lamanya.Masa tu ayat bangkrap dan muflis yang sering disebut pemimpin Umno-Bn akan makan diri sendiri.Baru padan muka.Haa ambik nak sangat bangkrap!

Lepas tu mari kita nilai pulak sistem kehakiman dan undang-undang di Malaysia seperti di bawah.Patut ka tak patut?Imej daripada FB Bernard Khoo.Klik imej untuk besarkan.


1 ulasan:

  1. Lebai malang yang lempar selipar kat hakim memang patut pun kena pejara lama tu....kes si khir toyo tu kena penjara 12 bulan sahaja TAPI semua harta milik khir toyo di SITA. Komen si pencuri botol shampoo tu gagal membayar denda so kenalah 24 bulan. Lebih elok dia duduk penjara makan tanggung berak cangkung. Dari dia jadi penggangur dan mencuri kat luar menyusahkan orang sahaja. Kenapalah pasal politik nak di besarkan cerita? Keadilan mahkamah 1 malaysia tajuknya? Hehe kalau kata Mahkamah Malaysia tak adil siapakah yang adil Lebai PAS atau Tokong DAP?

    BalasPadam