Khamis, 4 Oktober 2012

Utusan Malaysia kalau nak menipu biar bagi nampak cerdik sikit

Saya ketawa baca laporan online Utusan Malaysia yang melaporkan;
Blog dedah Kabinet Bayangan-Utusan Malaysia

Sebuah blog hari ini menyiarkan senarai Kabinet bayangan pakatan pembangkang, jika mereka berjaya menumbangkan kerajaan Barisan Nasional (BN) dalam Pilihan Raya Umum Ke-13.
Sambil menyatakan bahan itu diperoleh melalui sumber dalaman Parti Keadilan Rakyat (PKR), pengendali blog papagomo.com mendakwa, senarai Kabinet bayangan itu dikeluarkan oleh Ahli Dewan Undangan Negeri Batu Tiga, Shuhaimi Shafiei.
Dalam senarai yang mempunyai 31 nama itu, PKR diberi 13 jawatan menteri, Pas (10) dan DAP (8) manakala satu diperuntukkan kepada pemimpin dari Sabah dan Sarawak.-Utusan Malaysia Online.Klik

Sebenarnya Shuhaimie Shafie bukan adun Batu Tiga tapi adun Sri Muda.Adun Batu Tiga ialah Rodziah Ismail yang juga Exco Kerajaan Negeri Selangor.Takkan Utusan main cedok ja berita daripada blog yang jadi pengampu Umno.Cari la kat Google kalau tak pasti.


Umno dah rasa nak kalah sangat dah sebab tu sibuk dengan kabinet bayangan PR.Ingat Umno pun nak rasa jadi pembangkang yang diketuai Najib sementara Ketua Pembangkang sedia ada bertukar jadi PM.

1 ulasan:

  1. salam,

    kabinat bayangan harus menggambarkn jumlah kerusi, yg bnyk kerusi harus bnyk jaw menteri, ini lnsg x tepat, ish ish papa gomo >0<

    KLIK polis minta rasuah drpd DJ

    BalasPadam