Khamis, 11 Oktober 2012

Kalau dah tau jadi beban lebih baik dicempung keluar

Kata Ketua Penerangan Pas Pusat Tuan Ibrahim Tuan Man  "Orang tua tua berpesan, kalau tanganmu tidak sampai untuk membantu mengusung sebuah rumah, jangan pula engkau bergayut di alang rumah"
“Maknanya kalau kamu tidak mampu atau tidak mahu menolong sewaktu orang ramai mengusung sebuah rumah. Ianya tidaklah sangat menjadi masalah. 
"Tetapi janganlah pula engkau bergayut di alang rumah tersebut, janganlah engkau menyusahkan orang yang penat mengusung rumah itu,” kata beliau.Baca Jika tak mahu membantu, jangan pula menyusahkan.

Kasihan melihat pemimpin Pas yang tak berhenti-henti bagi nasihat tapi ada pulak segelintir pemimpin Pas yang semakin dinasihat semakin naik tocang.Jadi macam ulat bulu naik daun.Depa buat perangai menipu ummah dengan berbohong dengan lidah yang pandai berkata-kata.Nasib baik la menipu dengan cara macam ni tak masuk jel kalau tidak dah penuh lokap dan penjara.

Jangan simpan lama-lama kalau rasa jadi beban.Bukan takat alang rumah boleh patah malah bumbung rumah pun boleh runtuh.Lebih baik dicempung keluar.Yang buat perangai bukan ahli biasa tapi ahli majlis syura dan bekas Tim Pres Pas yang persetujui dasar bersama PR atas nama lawan kezaliman Umno-Bn.

Semua negeri dah buat program Pas menuju ke Putrajaya tapi amat malang kereta yang dinaiki Pas ditabur paku supaya pancit di tengah jalan.Yang tabur paku bukan budak-budak Pas yang baru tumbuh bulu pahat tapi oleh orang yang dah biasa jadi orang nombor dua dalam Pas.

Kalau dah ke hulu dan ke hilir dengan musuh takkan tak ada apa-apa.Kalau tidak takkan la cakap jadi lain.Hidup ni janganla kita mudah ditipu tak kira la mereka tu siapa.Malang kita kalau kita kena tipu hidup-hidup.

Baca;

2 ulasan:

  1. Nasya ni budak cacat, memanglah tangannya tidak sampai kerana tak cukup inci. Budak cacat ni jangan dilayan sangat, habis ais krim kat mulut tu nanti, menangislah dia.....

    BalasPadam
  2. Memang tak perlu layan budak cacat tapi bapak yang cacat pun menyusahkan juga.

    BalasPadam