Isnin, 5 Disember 2011

Hari-hari terakhir menteri nak selak kain

Lagi pemimpin Umno mahu Sharizat berundur-Malaysiakini

Seorang lagi pemimpin Umno mendesak supaya Menteri Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat, Datuk Seri Shahrizat melepaskan jawatannya berhubung isu kontroversi projek ternakan lembu Perbadanan Fidlot Kebangsaan (NFC) yang dikaitkan dengan keluarganya.

Akhbar Sinar Harian, hari ini memetik Ketua Umno Bahagian Cheras, Datuk Wira Syed Ali Alhabsee berkata Shahrizat tidak perlu menunggu lampu hijau untuk berundur ataupun didesak oleh Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak untuk berbuat demikian.

“Adakah Shahrizat suka orang lain buat keputusan bagi dirinya? Jika tidak, berundurlah cara terhormat,” katanya sambil menambah ketua Wanita Umno itu tidak perlu mengheret kerajaan dan pemimpin lain untuk memperbetulkan keadaan.

Bagaimanapun Syed Ali dipetik akhbar berkenaan sebagai berkata Shahrizat masih boleh mengekalkan jawatannya dalam Umno kerana tindakan meletak jawatan parti boleh menyebabkan Umno tidak stabil.

“Jika beliau letak jawatan menteri, rakyat akan menganggapnya seorang wanita yang hebat. Malah, Shahrizat boleh memberi tumpuan untuk pengukuhan jentera parti dalam menghadapi pilihan raya akan datang.

“Itu kalau beliau sayang parti. Jika tidak, rakyat (akan) pandang buruk kepada kerajaan dan Shahrizat perlu bertanggungjawab sepenuhnya,” katanya dipetik Sinar Harian.

Menurut Syed Ali, beliau menyokong kenyataan ahli parlimen Kinabatangan Datuk Bung Moktar Radin, sebelum ini yang juga mendesak Shahrizat supaya berundur.-Malaysiakini

Najib kata rakyat didahulukan.Tapi orang kata bini diutamakan.Sanggupkah Najib pecat atau suruh Sharizat berhenti dalam keadaan pru 13 semakin hampir.Ingat Sharizat bila da kena pecat nak berdiam diri.Silap haribulan dia pulak selak dan telanjangkan skandal lain-lain pemimpin Umno ha ha.Macam -macam boleh jadi ini politik selak kain memang dah jadi biasa dalam negara kita.

Ku Li kata dalam klip video 'undilah', "negara kita memang banyak masalah, walaupun apa yang terjadi ini negara kita.".Masalahnya di negara kita pemimpin yang terlibat dengan skandal rasuah, didakwa rogol, bunuh seteru politik tidak akan letak jawatan.Malah mereka terus disokong dan dipertahankan.

Nak letak jawatan takut dianggap memang betul terlibat.Tak ltak jawatan takut kalah pru .
Lagi kisah skandal selak kain.Kali ni melibatkan bekas MB Perlis Hamid Pawanteh libatkan duit RM25 juta.Baca di sini.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan