Khamis, 11 Ogos 2011

Takkan Ustaz Azizan saja layak jadi MB di Kedah?

Salam semua..Dah seminggu saya tak tulis apa-apa.Ada hal yang tak dapat dielakkan.Macam-macam isu semasa yang panas tak dapat nak dipostingkan.Sebagai mukaddimah saya nak sentuh mengenai negeri Kedah yang hilang ketua kerajaan kerana MB Kedah , ustaz Azizan Razak dah seminggu terlantar di hospital IJN kerana masalah kesihatan.Kalau MB Kedah tak sakit takkan sampai seminggu dah beliau masuk hospital IJN di Kuala Lumpur.Hingga kini ustaz Azizan masih berejat di IJN.Takkan ustaz Azizan saja-saja berlakon kot nak masuk wad sakit jantung macam Umno tuduh kata Mat Sabu Timbalan Presiden Pas saja-saja berkerusi roda akibat dilanggar kenderaan polis dalam demo Bersih 2.0.

Negeri Kedah yang berketuakan Ustaz Azizan hilang ketua kerajaan.Mensyuarat exco kerajaan negeri tak dapat dilakukan hanya kerana tidak ada MB.Kenapa tak dilantik pemangku Menteri Besar untuk teruskan agenda kerajaan negeri .Takkan nak tunggu ustaz Azizan sihat walafiat baru nak mensyuarat exco?Takkan tak ada orang yang layak di kalangan anggota exco untuk pangku jawatan MB.Adakah ustaz Azizan sorang saja yang layak jadi MB di Kedah?

Adakah ustaz Azizan masih mampu jalankan tugas sebagai MB di Kedah?Kalau dah tak mampu bagi la dekat orang lain pula untuk jadi MB.

Azizan masih berehat di IJN-harakahdaily

Keadaan kesihatan Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Azizan Abdul Razak, semakin beransur baik dan beliau dijangka dibenarkan keluar daripada Institut Jantung Negara (IJN) beberapa hari lagi.

Menurut setiausaha akhbarnya, Mohd Helmi Khalid, Azizan kini sudah boleh bangun senridi dan boleh bergerak tanpa bantuan.

Bagaimanapun katanya, doktor menasihatkan agar menteri besar itu banyak berehat sehingga benar-benar pulih.

"Doktor jangka dalam beberapa hari lagi menteri besar boleh keluar.

"Sekarang ini dia dah hampir pulid seperti biasa, cuma doktor nasihatkan dia berehat di hospital sehingga benar-benar baik," katanya.

Azizan sebelum ini dimasukkan ke IJN di Kuala Lumpur Jumaat lalu selepas mengadu sakit jantung.

Beliau tidak buat sebarang pembedahan dan hanya jalani imbasan MRI (Pengimejan Resonans Magnetik) serta saringan kesihatan yang biasa sahaja.

Sehubungan itu, Azizan kini dikehendaki berehat di IJN bagi menstabilkan tekanan darah tingginya selain mengawal paras gula.


Tiada ulasan:

Catat Ulasan