Isnin, 29 Ogos 2011

Hadiah Raya Buat PM Najib

Merdeka Centre :Popular Najib Terus Susut-M'insider

Populariti Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak menjunam ke paras 59 peratus — penurunan dari 72 peratus, paras paling tinggi, yang direkodkan pada Mei tahun lalu, dipercayai berhubung kait dengan perhimpunan Bersih 2.0 yang diadakan awal Julai.

Kajian terbaru Merdeka Center menunjukkan arah aliran populariti Najib terus mengalami penurunan daripada 72 peratus pada Mei 2010 kepada 69 peratus November lalu, 67 peratus pada Mac tahun ini dan seterusnya ke paras 65 peratus Mei lalu dan yang terbaru 59 peratus.

Kadar populariti Najib pernah turun sehingga 56 peratus pada September 2009 — lima bulan selepas menjadi perdana menteri Malaysia yang keenam.

“Seramai 59 peratus rakyat Malaysia mengatakan bahawa mereka berpuas hati dengan prestasi Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak, dalam kajian (kali) ini enam peratus lebih rendah berbanding 65 peratus direkodkan pada Mei tahun ini,” kata firma kajian pandangan umum ini dalam satu kenyataan dikeluarkan tengah hari ini.

Kajian terbaru ini dikendalikan sebulan selepas perhimpunan Bersih 2.0 di ibu negara.

Pada Mei 2009, iaitu sebulan selepas menjadi perdana menteri, populariti Najib adalah 45 peratus dan ia melonjak kepada 65 peratus pada Jun 2009 sebelum menjunam ke aparas 56 peratus pada September tahun yang sama.

Pada Mac 2010, populariti meningkat semula kepada 66 peratus, 66 peratus pada Disember 2009, 69 peratus (Mac 2010) dan 72 peratus (Mei 2010).

Dari segi pecahan kaum, katanya, kajian menunjukkan 69 peratus responden masing-masing orang Melayu dan India dan 38 peratus kaum Cina melahirkan rasa puas hati dengan prestasi Najib, yang mengambil alih jawatan perdana menteri daripada Tun Abdullah Ahmad Badawi.

Kajian kali ini, menurut Merdeka Center dikendalikan melibatkan 1,027 respoden, membabitkan pengundi berdaftar, antara 11 hingga 27 Ogos lalu.-M'insider

Ini hadiah raya buat Najib, juga buat bini Najib Rosmah Mansor.Nasib baik ada Bersih 2.0..kalau tak ada tak la susut macam ni ha ha.Ini baru Bersih 2.0 kalau Bersih 3.0 muncul apa akan jadi pada Najib-Rosmah ha ha.Bersih 3.0 akan muncul jika 8 tuntutan Bersih 2.0 tidak ditunaikan.

Timbalan PM Muhyiddin Yaasin tentu ketawa lagi melihat imej Najib terus susut tapi berat Bik Mama terus meningkat ha ha..

Raya ini para penghuni kota KL dan Lembah Klang..bila balik kampung ceritakan pada orang Melayu yang masih menyokjong Umno hanya tinggal berapa kerat lagi saja yang masih setia kepada Umno.Gerombolan Umno sendiri dah mahu jatuhkan Najib bukan saja yang lawan Najib siang dan malam.Musuh Najib sekarang bukan hanya pembangkang tapi yang tidur sebantal juga mahu Najib dijatuhkan ha ha


Tiada ulasan:

Catat Ulasan