Selasa, 23 April 2013

Lepas orang India cium Zul India MIC keluar parti,Hindraf tak mau cium Zul ka?

Selepas dicium India 104 ahli MIC Shah Alam keluar parti-Harakahdaily
Selepas media BN menyiarkan gambar seorang lelaki India mencium calon BN Shah Alam, Zulkifli Nordin,  Naib pengerusi MIC Shah Alam C Supayah bersama 104 pengikutnya keluar meninggalkan MIC.
Ia dibuat sebagai tanda bantahan terhadap Barisan Nasional (BN) kerana meletakkan Datuk Zulkifli Noordin sebagai calon di kerusi Parlimen Shah Alam.

Perkembangan terbaru ini memberi tamparan hebat kepada BN terutamanya dalam misi untuk merampas negeri Selangor dan pemimpin utama MIC S Vell Paari juga pernah memberikan amaran sama sebelum ini, lapor The Malaysian Insider.

"Ya, hari ini saya hantar surat keluar parti... seramai 104 pengikut saya juga mengambil tindakan sama," kata Supayah apabila dihubungi laman itu.
Supayah yang memegang jawatan sebagai Naib Pengerusi MIC Shah Alam sejak 2009 juga memberikan tiga alasan mengambil langkah keluar parti, salah satu sebab utamanya adalah kerana faktor pengumuman

Zulkifli dari Pertubuhan Pribumi Perkasa Malaysia (Perkasa) sebagai calon BN di Shah Alam.

"Sebab pertama adalah kerana meletak calon Perkasa Zulkifli Noordin, dia sebelum ini telah menghina masyarakat India dan penganut agama Hindu.

"Bukankah itu jelas penghinaan?" kata Supayah lagi. 

Faktor kedua yang menyebabkan beliau mengambil keputusan tersebut adalah kerana tindakan Ketua Bahagian Umno Shah Alam Datuk Ahmad Nawawi Mohd Zin memijak kepala lembu pada tahun 2009 disamping tindakan calon BN Che Johan Che Pa di Pasir Mas yang memberikan laluan kepada Presiden Perkasa Datuk Ibrahim Ali untuk mempertahankan kerusi parlimen tersebut.

Zulkifli Nordin adalah Naib Presiden Perkasa.-Harakahdaily

Hahaha lagi banyak orang India cium Zul lagi banyak akan keluar parti.Cium la puas-puas.Hindraf tak mau cium Zul ka?:-)

Sementara itu saya diberitahu ada pemimpin Umno Shah Alam kata Zulkifli Noordin bukan 'Winnable candidate' tapi Zul Noordin ialah 'Wincable candidate'.

3 ulasan:

 1. nampakgaya kubog hang depa dah gali Zol, nak mati deraeh hah terejun la cepat tungu apa lagi, Beraheng Katak memba baik hang pon dok korek kubog jugak belah Pasiag Maeh. Elok la tu, sekali main silap mata buleh jadi rakyat tak bropa tangkap tapi bila tabir dah tersingkap mana nak wayang lagi, teket pon tak laku dah lanie.
  Berita khas TV 3/4 5 Mei jam 10 mlm melaporkan ditemui dua kubog dengan batu nesan noname masin masin satu di ShahAlam dan satu lagi di Pasiag Maeh namun suasana tenang dilaporkan (kerana rakyat jelata tau dah siapa berkubog kat situ).

  BalasPadam
 2. vethamoorthi pukimak dia kata nak hisap konek zul butoh ini , najib pula makan najis zul nanti

  BalasPadam
 3. india MICindia pukimak tak boleh pakai boleh jual kaum sendiri untuk kepentingan anak bini mereka mereka tak kisa india lain sampai itu mohan dekat sri andalas beli samsu untuk orang india untuk taruh vote itu mic pukumak tapi india sana baling tu botol kat muka dia sambil kejar dia dengan parang apa lagi dia lari masuk bawah skirt rosmah lah , ada sekumpulan india soleh tunggu untuk ajar keturunan india bangsat MIC

  BalasPadam