Rabu, 3 April 2013

Kalau ada lagi macam Nan Yaakob jadi MB apa boleh buat

Saya tak kata MB Pahang Adnan Yaakob tu bodo ka tak cerdikka tapi u all semua boleh pikir sendiri la apabila dia buka mulut berkata-kata.Semalam Nan Yaakob ulas isu pembubaran parlimen Nan Yaakob kata  jika parlimen bubar hari ni Dun Pahang pun turut bubar.Nan Yaakob sambung lagi dengan kata,“Tapi, saya percaya Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak ada strateginya tersendiri. Lagipun, banyak lagi perancangan seperti Program Transformasi Kerajaan (GTP), Pelan Transformasi Ekonomi (ETP) yang perlukan perhatian,” katanya kepada pemberita selepas Majlis Penyerahan Baucar Bantuan Rakyat 1Malaysia (BR1M) 2.0 di Kompleks SUKPA, di sini, hari ini.

Woii nak tunggu GTP dan ETP tak payah buat pru la buat ja tahun depan.Takat jadi MB nak bagi duit BR1M ja Ketua Cawangan Umno pun boleh bagi.Nan Yaakob juga pernah kata nak potong telinga kalau PR menang di parlimen Bentong."... DAP tidak boleh menang di Bentong. Tidak boleh menang. Jika DAP menang di Bentong, anda potong teliga saya, saya terjun Sungai Pahang. (DAP) tidak boleh menang," katanya.Kiasan pun kalau nampak tak cerdik sebagai MB nampak bingai, buat malu orang Pahang ja.

Apa boleh buat yang tu ja yang ada di Pahang layak jadi MB.Sejarah buktikan bahawa Nan Yaakob juga pernah buat isyarat lucah semasa kempen pilihanraya di Pahang.Tapi beliau tetap dipilih sebagai MB.Umno kalau pasal cerita bab seks dan lucah ni depa memang juara la sejak dulu ,kini dan selamanya.

Negeri Pahang paling besar dan luas di Semenanjung tapi otak MB besaq semut pun tak ada untuk jadi contoh yang baik.


Najib berdebar garu telinga
Rosmah menjerit tarik gebar
Rakyat ternganga menunggu berita
Mendengar berita parlimen tak bubar

5 ulasan:

 1. maka banyak lah kita makan sop telinga.

  BalasPadam
 2. Pemimpin samseng macam nan ni memang layak memimpin umno sebab itulah penyokong/samseng taik kucing umno selalu serang ceramah PR. Pihak polis hanya dok pandang aje, makin naik tocanglah samseng. Nanti org panggil polis anjing umno marah pula. Pemimpin syaitan utk parti syaitan yg dikenali.

  BalasPadam
 3. BN bentong mcm TERLALU CONFIDENT je yg akan menang,MENCURIGAKAN.....

  BalasPadam
 4. Ini Kalilah..Tukar..

  BalasPadam