Khamis, 31 Januari 2013

Tun Madey dah bagi bayangan nasib Najib selepas pru 13


Najib perlu berundur jika gagal dalam PRU 13, kata Dr M-M'insider

 Perdana Menteri Datuk Seri Mohd Najib Razak perlu berundur dan memberi laluan kepada timbalannya Tan Sri Muhyiddin Yassin jika gagal meraih majoriti besar dalam pilihan raya umum ke-13 tahun ini, kata Tun Dr Mahathir Mohamad. Kenyataan bekas perdana menteri itu memberikan gambaran Najib berhadapan tugasan besar bagi memastikan Barisan Nasional (BN) kembali mendapat majoriti tradisi dua pertiga di Parlimen agar kerajaan dapat melaksanakan segala polisi tanpa gangguan daripada pembangkang.
"Jika dia gagal, sudah tentu dia harus berundur," kata Dr Mahathir  kepada pemberita selepas forum anjuran Institut Strategi dan Kepimpinan Asia (ASLI) di ibu kota hari ini.
Walau bagaimanapun, Dr Mahathir menambah, terpulang kepada ahli-ahli Umno untuk menetukan nasib presiden mereka sekiranya gagal melebihi pencapaian bekas perdana menteri Tun Abdullah Badawi.
"Ianya terpulang kepada ahli untuk tentukan masa depannya.
"Ahli berhak untuk tentukan siapa akan menerajui parti selepas pilihan raya," kata Mahathir menjawab soalan kepada wartawan tentang sama ada Najib perlu memberikan laluan kepada Muhyiddin ataupun tidak jika gagal meraih majoriti besar.-M'insider

Sapa yang tak faham lagi akan signal Tun Madey.Bik Mama tentu kecewa.Kini orang harapan Tun Madey untuk keselamatan beliau dan anak beranak di masa hadapan ialah Muhyiddin bukan lagi Najib.Tak kalah lagi Tun Madey dah bayangkan nasib Najib selepas pru 13.Menang sikit kena terajang la jawabnya daripada kerusi PM.

Kita orang Melayu kena berubah jangan lagi sokong Umno.Jangan jadi macam ikan lampam sekali dengan kail kita telan.Makan umpan tapi jangan makan mata kail.Jangan lagi percaya dengan slogan syirik Umno yang kata Umno tumbang Melayu hidup merempat.Takkan kita baru sama taraf dengan orang yang puja kubur dan pokok kayu mintak nombor ekor.

1 ulasan:

  1. jangan ingat pakai jubah dah kira islam......buat fatwa yang bukan-bukan pong buleh jadi syirik!

    BalasPadam