Khamis, 8 April 2010

Zul Noordin , Zahrain ikut Najib ke Amerika

Malaysiakini dalam beritanya Dua MP Bebas sertai rombongan PM ke Amerika ;

Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Seri Nazri Abd Aziz, yang bertanggungjawab berhubung hal ehwal parlimen mempertahankan keputusan kerajaan untuk membawa dua ahli parlimen Bebas mengiringi lawatan Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Razak ke Amerika Syarikat.

Datuk Seri Zahrain Hashim (Bebas-Bayan Baru) dan Zulkifli Noordin (Bebas-Kulim Bandar Baru), kedua-dua mereka sebelum ini ahli PKR, akan ke Washington, Rabu depan bagi menyertai rombongan Malaysia ke Kaukus Kongress Amerika Syarikat.

"Disebabkan kekerapan MP pembangkang membuat undian secara blok (memerlukan kehadiran MP untuk mengundi) pada setiap kali sidang Parlimen, saya memutuskan bahawa tiada MP Barisan Nasional yang akan dibawa keluar negara apabila parlimen bersidang.

"Juga adalah tidak adil bagi memaksa MP pembangkang mengiringi Perdana Menteri untuk lawatan ini.

"Mereka akan menuduh saya tidak berlaku adil kerana mereka juga memerlukan jumlah berkenaan bagi pengundian secara blok.

“Jadi, yang boleh pergi ialah hanya MP Bebas,” katanya di lobi parlimen.-Malaysiakini

Alasan yang diberikan Nazri itu hanya sekadar untuk mengiakan pemergian dua MP Bebas tersebut yang digelar 'anjing penyerang BN' oleh Saifuddin Nasution MP Machang. Zul Noordin dakwa beliau ditawar ganjaran untuk fitnah Najib dalam isu Altantuya tapi hingga sekarang tidak dedahkan siapa yang terlibat.Musa Hasan KPN kata beliau akan siasat dakwaan Zul itu.

Mungkin Najib, Zul Noordin dan Zahrain akan tidur sebilik di Amerika , mengatur 'strategi ' seterusnya untuk digunakan dalam prk Hulu Selangor. Sapa tak nampak beb! macam-macam depa buat rancangan di sana.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan