Rabu, 7 April 2010

Ayat-ayat cinta Umno punah, MIC bertanding di Hulu Selangor

Walaupun Umno Selangor menggunakan ayat-ayat cinta, ayat -ayat power bahkan sanggup melutut di hadapan PM Najib tapi tu semua tak mampu goyahkan hati dan perasaan Najib untuk dengar hati dan perasaan Umno Selangor untuk bertanding di prk Hulu Selangor. MIC juga pilihan PM Najib. Najib kecut perut akan gertakan Samy Vellu yang siang-siang lagi kata kerusi Hulu Selangor milik MIC.

Hari ini dalam ucapan Konvensyen BN Selangor Najib kata hanya MIC yang akan dicalonkan bertanding prk Hulu Selangor.Konvensyen BN Selangor juga tercemar kerana sikap Umno telah menyebabkan parti komponen BN, MCA telah cabut lari kerana tak tahan dengan sikap Umno yang racis walaupun dalam tong yang sama.

Malaysian Insider dalam laporannya Najib sahkan Hulu Selangor kerusi MIC melaporkan;

Teka-teki siapa bakal tanding di kerusi Parlimen Hulu Selangor berakhir hari ini dengan jaminan Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak bahawa MIC akan meneruskan tradisi cabaran mewakili Barisan Nasional (BN).

“Biar saya mengatakan di sini, kerusi Hulu Selangor akan ditandingi seorang calon dari MIC sebab ia kerusi MIC,” kata beliau dalam ucapannya pada Konvensyen BN Selangor di sini hari ini.

Dalam Malaysiakini pula PM :MIC bertanding di Hulu Selangor tapi tak sebut calon melaporkan;

"Kerusi (parlimen) Hulu Selangor akan ditandingi oleh seorang calon dari MIC, kerana itu kerusi MIC," kata Datuk Seri Najib Razak kepada pemberita di Shah Alam hari ini.

Beliau bagaimanapun tidak mengumumkan siapakan calon dari MIC itu.

"Biar calon ditentukan oleh pengerusi BN (Najib) sebab saya nak kita menang," kata Najib yang juga pengerusi BN.

Bagaimanapun kata beliau, calon akan diputuskan oleh Pengerusi BN.-Malaysiakini

Umno tentu rasa menyesal tak sudah dengan sikap Najib yang belakangkan suara akar umbi ahli-ahli Umno yang mahukan calon Melayu bertanding di kawasan Hulu Selangor yang majoriti pengundinya orang Melayu.Pengundi Melayu yang beragama Islam mesti bersatu hati bersama pengundi bukan Melayu untuk tumbangkan BN di Hulu Selangor.Tindakan MCA yang bertindak keluar dewan dalam konvensyen BN Selangor itu merupakan suara hati orang Cina di Selangor yang bencikan Umno-Bn.

Lapor Malaysiakini lagi;

Sementara itu, naib ketua Umno bahagian Hulu Selangor, Datuk Adnan Buyong, ketika diberitahu mengenai pengumuman najib itu berkata:

"Nak tanya apa? Pemimpin sudah umum. Dia pemimpin kita, apa dia cakap kita kena terimalah," katanya.

Ditanya sama ada ia akan memberi kesan negatif kepada pengundi, Adnan menjwab:

"Kita sebelum ini bagi pandangan sahaja. Dia mungkin ada kajian dia (yang tersendiri). Dia pemimpin, makam (kedudukan) kita tak sama.

"(Ketawa) Apa dia kata kita kena terimalah," kata Adnan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan