Jumaat, 31 Disember 2010

Umno sudah jadi parti 'dakwah'

Dulu haram ,sekarang anjur konsert Wali Band-Bernama/Malaysiakini

Pergerakan Pemuda Umno Kelantan hari ini mempersoalkan kewajaran kerajaan Kelantan membenarkan sebuah kumpulan popular dari Indonesia, Wali Band mengadakan persembahannya di Kota Bharu malam ini yang semata-mata bermotifkan politik.

Ketuanya Anuar Safian berkata memang menghairankan Kelantan yang dahulunya langsung tidak membenarkan konsert seumpama itu diadakan di negeri itu tetapi kini demi mendapat sokongan golongan muda, parti itu sanggup melakukan apa sahaja.

"Dahulu persembahan seperti ini dianggap haram kerana terdapat percampuran lelaki dan perempuan tetapi apa kewajaran sehingga membenarkan kumpulan luar negara pula mengadakan persembahan.

Wali Band Bersyukur dibenar buat persembahan di Kelantan-Harakahdaily

Anggota kumpulan band terkenal dari Indonesia, Wali Band begitu bersyukur dan berbangga apabila muncul sebagai band pertama yang diberi peluang membuat persembahannya di Negeri Kelantan dalam tempoh 20 tahun.

Salah seorang anggota kumpulannya, Apoi pada sidang medianya melahirkan rasa terkejut apabila dimaklumkan kumpulan mereka bukan sahaja band pertama dari luar negara membuat persembahan, sebaliknya mendahului band dari negara ini sendiri.

Apoi yang bermain gitar seterusnya berharap kumpulan mereka dapat menghiburkan rakyat Kelantan.

“Konsep kami adalah berdakwah, jadi semoga kami dapat berdakwah sambil berhibur,”ujarnya.

Petang semalam anggota ini mengadakan sidang medianya disalah sebuah hotel di sini sempena program mengumpul dana bagi membantu rakyat Palestin.

Empat anggota anak muda ini akan menjayakan Bazaar 4 Gaza di Stadium Sultan Muhammad Ke-1V malam ini.

Program berkenaan dianjurkan bersama Anjung Tulus, Sekretariat Misi Cakna Palestin dan kerajaan negeri.

Petang ini Wali Band akan bersama para peminat di perkarangan Stadium Sultan Muhammad Ke-1V.

Ini pulak kisah penyanyi 'gay' Adam Lambert Berjaya walaupun dibantah pembangkang-Mstar Online 15 0ktober 2010.

Ini Wali Band buat show kutip duit bagi Palestine itu penyanyi 'gay' kutip duit bawa pi Amerika bagi Israel bunuh orang Palestine.Ini dakwah cara Umno-Apco.

Ini malam Umno kena pergi tengok lelaki-perempuan ada duduk campur ka tarak.Kalau ada buat demo depan TGNA.Umno sudah suka lagu nasyid , Umno sudah jadi parti dakwah.Parti buka atas bawah.Tarik atas bawah buka , tarik bawah atas buka..

Malam ini malam tahun baru masehi kerahkan pemuda Umno, putera Umno cegah mungkar,di Kuala Lumpur ada pesta tahun baru, pesta rogol merogol sampai pagi , pesta pecah dara ,tunggu jam 12 malam ramai anak dara kena rogol samaada rela dirogol atau terpaksa rogol.

Ajak ulama muda Umno sekali jangan hanya pandai tulis kitab turun dijalanraya lawan maksiat.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan