Jumaat, 31 Disember 2010

Jangan pakai ketat nanti kena rogol!

Abdullah nasihat semua pihak lebih sensitif hal agama-Bernama

"Tolong beri perhatian kepada perkara sensitif yang menimbulkan keadaan tidak baik. Ambil berat sedikit dengan apa yang nak dilakukan," katanya kepada pemberita selepas menyampaikan anugerah pelajar cemerlang Ujian Pencapaian Sekolah Rendah di Kepala Batas hari ini.

Abdullah, yang juga Pengerusi Institut Kefahaman Islam Malaysia (Ikim), diminta mengulas laporan akhbar hari ini mengenai tindakan seorang wakil rakyat wanita daripada DAP yang masuk ke pekarangan Masjid Taman Cheras Jaya, Balakong di ibu negara, dengan memakai baju ketat melakukan senamrobik bersama-sama jemaah masjid tersebut.

Pak Lah dah tegur isu Cina bukan Islam senamrobik bersama-sama wanita Islam sebab pakai ketat di perkarangan masjid. Tahniah! Orang Islam , wanita Umno tak tutup aurat jangan tegur sebab ini tak sensitif.

Pak Lah masih tutup mulut isu menteri didakwa merogol amah zaman Pak Lah jadi PM dulu. Ini kes rogol tak sensitif bagi Pak Lah.

Bahaya pakai ketat walaupun di mana jua anda berada bagi kaum wanita dan anak gadis Islam. Perogol sentiasa 'naik sheikh' macam barang naik harga. Awas !

Menteri-menteri wanita hati-hati jagalah diri anda jangan sampai jadi magsa rogol. Perogol tidak mengenal usia bila 'barang dah naik'.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan