Khamis, 30 Disember 2010

Ini bukan ajaran sesat tapi 'tiger show' tak perlu diserbu

Malaysia sudah ada 'tiger show' kalahkan pekan Haadyai dan Dannok sempadan Bukit Kayu Hitam.Ini 'tiger show' tak boleh serbu sebab buat kat hotel 5 bintang. Jabatan agama tutup mata sebab tak dapat info. Kalau serbu pun nama tak glamour, berita tak boleh sampai Iran dan Amerika, tak boleh naik pangkat, nanti hilang jawatan.

Boleh naik pangkat kalau serbu kuliah agama tanpa tauliah.
Boleh serbu majlis mazhab Syiah yang dilabel sesat nama jadi terkenal
Pecat AJK Masjid kerana jemput penceramah agama yang tak diiktiraf

Halang bukan Islam tak sokong BN masuk masjid, ini kerja dapat untung
Anak Melayu tunggang langgang , buat maksiat sendiri tanggung.
Berbini banyak urusan disusahkan.
Yang halal dilambatkan yang haram tutup mata.

Buat ini semua baru jawatan boleh dimonopoli, tambah-tambah kalau jadi barua Umno.

Tiger Show:Jabatan agama diminta bertindak-Harakahdaily

Pihak berwajib terutama Jabatan Agama Islam didesak menyiasat dan bertindak segera terhadap penganjuran satu pesta maksiat, pertunjukkan "Tiger Show", dalam Majlis Makan Malam di Marriot Hotel, Putrajaya pada 16 Disember lalu.

Ketua Dewan Pemuda PAS Pusat (DPPP), Ustaz Nasrudin Hassan At-Tantawi ketika membuat desakan itu berkata, pertunjukkan itu bukan sahaja bercanggah dengan budaya negara kita, tetapi juga bertentangan dengan semangat Islam sebagai agama rasmi Malaysia.

Katanya, Malaysia sekali-kali tidak boleh dibiarkan menjadi hub maksiat atau hub tarian lucah seperti yang dianjurkan syarikat pengeluar barangan elektrik dan elektronik itu dalam majlis makan malam di hotel tersebut.

"Lebih menyedihkan lagi, rata-rata yang hadir dalam majlis itu ialah bangsa Melayu yang beragama Islam," tegasnya kepada Harakahdaily hari ini.

Sambil menyifatkan majlis tersebut telah menghina Islam dan umatnya, beliau berkata, rata-rata pekerja difahamkan amat tersinggung dengan majlis sedemikian.

"Tidak memadai dengan pertunjukkan-pertunjukkan seperti yang sudah sering kita dengar dianjurkan di kelab-kelab malam, tetapi kini penganjur dengan beraninya mempersembahkan pertunjukkan lucah itu dalam majlis makan malam anjuran syarikat kepada pekerja dan tetamu mereka secara terbuka di Hotel Marriot," katanya.

Penganjuran majlis yang mengandungi pertunjukkan lucah itu diketahui oleh beliau setelah dihubungi oleh seseorang yang tidak mahu namanya disiarkan.

Individu tersebut kemudiannya telah menyerahkan 4 keping gambar kepada beliau bagi membuktikan keadaan majlis tersebut yang ternyata amat mengaibkan.

"Saya hitamkan gambar tersebut kerana tidak sanggup untuk menyiarkan gambar asal yang dikirimkan kepada saya kerana ia terlalu lucah dan memalukan.

"Ini satu mungkar yang tidak sepatutnya dianjurkan. Saya berharap agar pihak berwajib terutama jabatan agama Islam bertindak tegas," katanya.

Menarik: Rogol amah :Najib , Pak lah diminta jawab-Harakahdaily

Tiada ulasan:

Catat Ulasan