Ahad, 21 November 2010

Si Bangang sokong ISA


Malaysiakini - Pro ISA protes forum anti ISA;

Kira-kira 50 Pemuda Umno Pulau Pinang dan orang ramai berkumpul sekitar kompleks Komtar sebagai 'membalas' forum yang membincangkan akta ISA. Forum itu yang dinamakan'Alat Politik untuk Penindasan' melibatkan pelancaran buku bekas jawatankuasa pusat GERAKAN Toh Kin Woon berjudul Fifty Years Under the ISA (50 tahun bawah ISA). Gambar dicopy daripada Malaysiakini.

Peserta perhimpunan 'pro-ISA' - dipimpin ketua Pemuda Umno negeri Norman Dhalan dan Naib Presiden Persatuan Peniaga Komtar Abdul Ghani Mohammad Jiman - menjeritkan slogan "Hidup ISA!", "Halau pengkhianat!" dan "Hanya pencuri dan penyanggak takut ISA".

Mereka berjaya sampai ke depan pentas di mana pemforum dijadual bercakap.

Bagaimanapun, ketika penganjur menjemput mereka turut berhujah, pelawaan itu ditolak.|

Bagaimanapun, ketika itu, sebahagian daripada mereka terus melaungkan "Kekalkan ISA"dan "Yes to ISA! (Ya kepada ISA!)."-Malaysiakini.

Padang Mahsyar kelak Allah SWT nak masukkan hambaNYA ke Syurga atau Neraka pun kena timbang pahala dan dosa dulu bukan main campak ja ke Syurga atau Neraka.Bukalah Surah Al-Waqiah semua diceritakan dengan jelas dan terang.

Hebat sangatka akta zalim ISA sampai boleh tangkap orang tanpa bicara? Apakah puak-puak bangang yang demo sokong ISA tu ingat ISA lebih hebat daripada hukum Allah SWT?Buat malu agama Islam saja . Inilah gambaran orang jahil yang bodoh lagi sombong.Bodoh tak boleh diajar.

3 ulasan:

  1. depa pakat sokong ISA sbb depa xrasa lg jdi tahanan ISA...cba depa rasa...sbut ISA pun depa xmau

    BalasPadam
  2. Sumbat mereka dalam ISA tahan selama 2 tahun, lepas tu bila keluar tanya ISA ok ke x?

    BalasPadam
  3. betoi laa apa depa kata... pengkianat jaa patut kena ISA bukan utk kita.. hahaha

    BalasPadam