Rabu, 29 Mei 2013

TGNA bagi amaran

TIADA PENYATUAN PAS-UMNO SELAGI SAYA HIDUP-Harakahdaily
KOTA BHARU: Mursyidul Am PAS Tuan Guru Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat berkata beliau tidak akan membenarkan sebarang usaha ke arah penyatuan PAS dan Umno selagi beliau masih hidup.


Menurut bekas Menteri Besar Kelantan itu, PAS adalah milik semua ahlinya dan sebarang tindakan atau keputusan yang dibuat perlu mendapat persetujuan daripada semua ahli khususnya melalui muktamar.


“Tidak boleh sesiapapun mengatur usaha untuk mengadakan kerjasama antara PAS dan Umno apa lagi secara senyap-senyap, parti ini terbuka kepada orang ramai dan milik ahli.

“Saya tidak bagi, selagi saya masih hidup saya tidak akan benarkan usaha untuk menjalin kerjasama PAS dan Umno dilakukan,” ujarnya.

Beliau berkata demikian ketika ditemui Harakahdaily semalam.

Tuan Guru berkata Umno sejak awal lagi menolak dasar Islam sebagaimana yang diperjuangkan oleh PAS.

Tambahnya, selain persoalan dasar parti, banyak lagi perkara yang perlu dikaji terhadap kesilapan Umno dalam perjuangan mereka.

“Untuk itu tidak ada sebab kita ingin bersama mereka dan saya peringatkan pada yang lain jangan ada usaha ini,” ujarnya lagi.

3 ulasan:

 1. kalu ada hok nak buat gitu, jgn bui duduk dalam pas kita hambat gi jauh

  BalasPadam
 2. saya sentiasa sokong NIK

  BalasPadam
 3. TGNA beri amaran
  Tiada Penyatuan UMNO-PAS Selagi Saya Hidup

  InsyaAllah kawe akan tetap atas jalan hok Tokguru tunjok waema kekgi Tokguru tadok pong
  Ke anok anok kawe royak doh bahayo kakas OMNU ning – OMNU dokleh wat saeng, kakas ning perangai HEBLEH, mekelok hok tuhan kutok, dio berahi wat maeng ko peretoh hukom tuhan.

  Kakas OMNU dio amek sesamo mekelok wat tuhan, dio beripong ramai ramai buat peratoran dale karo hok becanggoh dengan peretoh hukom tuhan. OMNU perangai HEBLEH mekelok jenih SESAT DULU KINI DAN SELAMANYA, hok dio dok rotik tuh

  Pas nok saeng lagu mano? lamo jakek sesat getik la wey.....

  BalasPadam