Isnin, 10 Disember 2012

Dekat pru 13 ni taik pun jadi wangi

Apabila saya baca Isu muflis ;Pemuda Umno guna media sosial dapatkan respon saya teringat bekas CEO Mas Tajuddin Ramli yang berhutang dengan Pengurusan Danaharta Nasional Berhad sebanyak RM589 juta yang dilupuskan begitu saja.
Biar betul bro..cara mana nak atasi anak muda dan golongan dewasa yang berjumlah seramai 242,846 orang yang diistihar muflis supaya jadi tak muflis?Adakah nak buat macam Tajuddin Ramli?
Ramai golongan pelajar yang hutang duit PTPTN tak bayar disenarai hitam dan tidak boleh keluar negara,loan kereta pun tak lepas.Nak elak macam mana ni?
Janganla kerana nak tarik undi anak muda nak kelentong kata semua boleh setel macam tu saja.Biasala time nak pilihanraya raya ni taik pun jadi wangi hahaha
Kenapa tak janji hapuskan tol,turunkan harga minyak petrol dan kawal kenaikan harga barang yang melambung setiap hari?Ada berani?
Di Selangor seorang Adun Umno-BN yang dapat tender uruskan asrama KUIS bagi harga cekik darah  dengan kadar sewa yang melampau.Selesai la yang ni dulu kalau nak cakap bab muflis.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan