Sabtu, 23 Oktober 2010

Umno bermula dengan fitnah di Galas

Setiusaha Agung Umno Tengku Adnan Tengku Mansor pernah menyarankan supaya golongan cerdik pandai yang belajar di luar negara hanya baca berita Umno Online jangan baca dan percaya portal berita yang bebas. Umno Online berbohong dan sebar fitnah pun penyokong Umno di luara negara kena percaya jangan tak percaya!

Adakah anda mahu jadi lembu yang dicucuk hidung boleh diheret ke sana sini oleh parti perasuah dan kotor seperti Umno?Terkini bila diumumkan saja calon Pas di Galas oleh Murshidul Am Pas Tok Guru Nik Aziz , Umno Online terus sebarkan berita palsu , fitnah dan tidak beretika terhadap Calon Pas di Galas Dr Zulkefli Mohamed bahawa beliau pernah berkhalwat dengan isterinya sebelum kahwin.

Bagi Umno mau menang tidak kira dengan apa cara sekalipun sebab tu Presiden Umno sendiri kata sanggup pertahankan Putrajaya walau dengan apa cara sekalipun! Apa Ku Li kata bahawa Umno dianggap sebagai parti yang kotor sudah jadi kenyataan. Ku Li pulak tenggelam dalam perhimpunan agung Umno hinggalah hari terakhir langsung tak dilayan semua perwakilan dan pemimpin Umno.

Malaysiakini- Calon Pas : Tuduhan Khalwat Fitnah Semata-mata;

Tidak sampai 24 jam selepas diumumkan bertanding dalam pilihan raya kecil DUN Galas, calon PAS Dr Zulkefli Mohamad menjadi sasaran media rasmi Umno - Umno Online - yang melaporkan bahawa beliau pernah ditangkap berkhalwat.

Media rasmi Umno yang memetik laporan beberapa blog mendakwa Dr Zulkefli pernah ditangkap khalwat dengan 'isterinya' sekarang, Ramelah Mat Jusoh.

Dalam reaksinya terhadap laporan itu, Dr Zulkefli yang juga pemangku Yang Dipertua PAS Gua Musang menafikan perkara itu.

Malah, katanya, Ramelah yang dilaporkan itu adalah ibunya.

Dr Zulkefli, sebaliknya menjelaskan isterinya bernama Zainab Jalar.

"Fitnah semata-mata, - boleh buat semakan di mana-mana pejabat agama di Kelantan dan seluruh Malaysia," katanya dalam jawapannya melalui SMS kepada Malaysiakini.

Selain mendakwa Dr Zulkefli pernah ditangkap berkhalwat, Umno Online juga memperlekehkan Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Abdul Aziz Nik Mat yang sebelum ini mengenakan syarat untuk menjadi calon adalah bukan perokok dengan memberikan gambaran seolah-olan beliau adalah perokok.

"Saya tidak merokok. Semoga Allah mengampuni dosa mereka yang membuat fitnah," kata Dr Zulkefli.-Malaysiakini.

1 ulasan:

  1. salam...
    pilihlah PartiIslam SeMalaysia (PAS)...kalo xmenangpun skrg2nya kt dah jalankan tanggungjawab memilih Islam ..Islam memimpin perubahan..wallahua'lam

    BalasPadam