Jumaat, 15 Oktober 2010

'Firstladies 'guna sumber kewangan daripada mana?

Paraguay Albania Kiribati Jamaica Laos Seychelles Malaysia Mauritius Nigeria Ghana

Gambar di atas dicopy daripada firstladiessummit .org (klik) untuk tau depa semua daripada negara mana yang dikatakan 'first ladies'. Kebanyakkannnya firstladies tu semua daripada negara miskin. Negara kaya tak mai pun untuk ngaku mereka sebagai 'firstladies' dalam program anjuran dan idea Rosmah Mansor bini PM Najib.

Seorang ahli perniagaan berkata "Rosmah buat program 'firstladies' tu guna sumber kewangan daripada mana. Duit sendiri ka? Semua wanita 'firstladies' tu pulak mai Kuala Lumpur sapa yang tangung tiket penerbangan pi balik dan rombongan mereka sapa yang bayar?Tempat tidoq mereka , duduk hotel sapa bayar?"

Depa perabih duit rakyat atau cilok daripada mana-mana sumber kewangan kerajaan? Tak dak untung apa pun buat program macam tu buat 'perabih beras' ja.

Berkaitan;
Wanita Pertama Negara Maju Tidak Mahu Terbabit Dengan Program Rosmah-Suara-Keadilan Online
Tiada jawatan rasmi Rosmah berlagak seperti Menteri-Suara-Keadilan Online

1 ulasan:

  1. salam...
    firstladiess yg ana tau dlm hdup ni yg blh djadikan pedoman hdup seperti...hawa (isteri nabi adam), saidatina khadijah, mashitah, fatimah, aishah dan ramai lagi...mereka berkorban utk islam dan umat islam utk mcari redha Allah dan bukannya utk mdapat pujian jauh skali harta kekayaan...wallahua'lam

    BalasPadam