Rabu, 6 Oktober 2010

Muka tembok dan hipokrit akan sambut Ku Li di 'airport'

Ramai pakat dok tunggu kepulangan Ku Li daripada luar negeri. Kalau tak ada prk Galas tak ada sapa pon yang akan sambut Ku Li di 'airport'. Kata Blogger Sakmongkol Ak47 dalam blog beliau;

Tengku Razaleigh Hamzah akan pulang ke tanah air pada sabtu ini. Dia di jadualkan tiba di KLIA pada pukul 7 pagi. Sahabat saya, Aspan Alias yang menjadi penyokong setia ku li sejak zaman dulu dulu lagi, tidak akan menanti ketibaan tersebut. Dia akan tidur kembali sesudah subuh.
Tambahan pula, kata Aspan, ramai muka tembok dan mamat UMNO yang lain sudah merancang menyambut Ku Li. Maka lebih elok, orang seperti kita berundur ke belakang. Sekurang kurang nya, kita dapat mengenal pasti muka muka hipokrit dalam UMNO.

Saya tidak fikir Ku Li akan merasa tersinggung jika Aspan tidak berada di KLIA. Saudara Lokman dan Tuan Hj Ridhuan akan berada disana. Jika selalu nya Ku Li keluar masuk KLIA secara incognito, kali ini dia kembali dengan sambutan yang luar biasa.

kali ini, selain dari orang orang yang kita sebut diatas, kepulangan Ku Li mungkin di sambut oleh ramai orang. UMNO Kelantan yang di ketuai Mustafa Mohamad di katakan akan menanti ketibaan Ku Li. Mus akan mencium tangan Ku Li. Mustafa Mohamad adalah KETUA PERHUBUNGAN UMNO Negeri Kelantan akan mencium tangan Ku Li, seorang KETUA BAHAGIAN.

Yang hendak di lakukan oleh Mus dan Teuku Adnan, adalah perlakuan yang sangat sangat un-UMNO. Perangai UMNO yang 'second nature' ialah melupakan jasa pemimpin nya yang terdahulu. Perangai yang kesemulajadian ke2 ialah mengenepikan orang. Maka, sebab itu, perangai Mustafa Mohamad dan pimpinan UMNO yang lain, saya katakan sebagai perlakuan yang luar biasa. Hipokrasi ialah second nature kepada majority pimpinan UMNO.

Beberapa bulan lalu Ku Li adalah pemimpin UMNO yang hampir di pecat dari UMNO. Hampir semua warga UMNO menuduh Ku Li sebagai pengkhianat kepada perjuangan parti UMNO. Baca semua di sini.

1 ulasan:

  1. Masa Kuli nak bertanding Presiden hanya Bah. Gua Musang shj yg mencalonkannya. Bhg lain termasuk bhg Tok Pa sendiripun tak mencalonkan.Sekarang nak sambut besar-besaran dan cium tangan pula puak-puak umco Kelantan dan seluruh negara pada Kuli. Kenapa dulu tak sokong Kuli sbg calon Presiden ore-ore Kelantan. Dah susah baru nak ingat Kuli.

    BalasPadam