Isnin, 14 Jun 2010

Ustaz Hasan Shukri meninggal dunia


Bekas Timbalan Presiden PAS, Ustaz Hassan Shukri meninggal dunia di Hospital Selayang kira-kira jam 2 petang sekejap tadi.

Beliau yang dimasukkan ke hospital Selayang pagi ini baru sahaja pulang dari Kota Bharu jam 10.30 malam tadi selepas menyertai Muktamar PAS ke 56 di sana. Turut serta bersama beliau malam tadi adalah Haji Subky Latif dan Haji Abdul Rahman.

Menurut Puan Naznah Taha, isteri Haji Subky, Ustaz Hassan telah membawa kereta yang dinaiki mereka bertiga dari Kuala Krai namun berhenti di Kuala Lipis kerana mengadu sakit dada.

Sesampai mereka di rumah jam 10.30 malam tadi, Ustaz Hassan terus mengadu sakit dada tetapi hanya mengesyaki hanya akibat dari pajeri nenas yang beliau makan malam tadi.

Selepas tidak berhenti sakit, kira-kira jam 9.00 pagi tadi, Ustaz Hassan dihantar anak beliau ke Hospital Selayang. Selepas itu dibawa ke Unit Rawatan Jantung (CCU) dan meninggal dunia kira-kira jam 2.00 petang.

Jenazah beliau masih lagi di hospital kini.-Harakahdaily.

Semoga rohnya ditempatkan di kalangan orang -orang yang beriman dan diampunkan segala dosa beliau oleh Allah SWT.

1 ulasan:

  1. Salam...
    perginya lg sebutir permata dlm perjuanagn Islam...Pernah berjumpa dgn Arwah sekali dlm program semasa di Sabak Bernam..memang orgnya cukup merendah diri...inilah sikap pemimpin kita..ikut resmi padi..semakin berisi semakin menyembah bumi..smakin tinggi jwtn smakin dekat dgn rakyat...itulah sikap pemimpin yg perlu ada dlm setiap diri pemimpin...mga Allahyarham ditempatkan di kalangan org2 yg dimuliakan..amin ya Rabb

    BalasPadam