Isnin, 28 Jun 2010

Baru berapa hari masuk Umno dah jadi kecoh

Berita Malaysiakini 'Hosni ulama tak diundang Umno' yang melaporkan;

Ulama muda Umno Fathul Bari Mat Jahaya - antara 40 ahli agama yang menyertai parti itu - menafikan terdapat antara mereka yang 'diperdaya' bagi menghadiri majlis serahan borang keahlian kepada Datuk Seri Najib Razak baru-baru ini.

Menurut Fathul, pihak mereka, bekas menteri besar Perlis Datuk Seri Shahidan Kassim sebagai pengelola majlis itu tidak pernah mengundang Hosni Mubarak Abdul Hamid bagi tujuan itu.

"Beliau (Hosni) tiada dalam senarai kami," katanya mengulas laporan Harakahdaily hari ini yang memetik Hosni sebagai berkata beliau dan rakan-rakannya dijemput hadir untuk bertemu Najib dan bukannya hendak menyertai Umno.-Malaysiakini.Baca semua klik tajuk di atas.

Bolehkah kita pi majlis orang, kenduri kahwin ka, kenduri pulut durian ka, kenduri kesyukuran sekalipun kalau tak dipelawa. Apatah lagi mereka yang hadir semua tahu hukum-hakam, halal haram kalau makan dalam majlis yang tak dijemput?

Ulama muda masuk Umno jadi kecoh hanya hanya semata-mata ada yang kena kencing walaupun jadi ustaz ! Daripada majlis ulama muda masuk Umno dah timbul kes kena perdaya dok ingat majlis apa , rupa-rupanya majlis ulama masuk Umno!

Macam kita la member ajak pi makan kenduri kata panggil kita sama. Dah makan kenyang baru member cerita yang betoi ,"Sebenarnya aku segan nak mai sorang tu aku kata tuan kenduri panggil hang sama, yang betoi dia tak panggil hang pon!"

Awal-awal lagi hang pa dah kena berak , lepas ni baru depa tau Rabu -Khamis -Jumaat selang-selang. Belum apa-apa dah kena jawab isu yang tak sepatutnya dijawab.

2 ulasan:

  1. engkorang ulamak yang jahil, bodoh, baghal

    BalasPadam
  2. Salam..
    ya Allah, tunjukkanlah kami jln yg lurus..jgnlah KAU bolak balik hati kami dr mengamalkan suruhanMU...amin ya Rabb

    BalasPadam